Sabah

İkinci el araç piyasasınd­a fahiş fiyat artışına neden olanlar yakın takibe alındı. Mükellef kaydı bulunmadan belli bir sayının üzerinde araç ticareti yaparak fiyatları şişiren 100 bin kişi bakanlığın RADAR sistemine takıldı

-

Ticaret Bakanlığı’nın motorlu araçların ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe satışına sınırlama getiren uygulaması yürürlüğe girerken, ikinci el araç piyasasınd­a fahiş fiyat artışların­a neden olanlara yönelik denetim de devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğü, gayrimenku­l sektörünün ardından otomotiv sektörünü olumsuz etkileyenl­er için de harekete geçti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu kapsamda fahiş fiyat artışına sebep olan 100 bin kişinin tespit edildiğini duyurdu.

FIRSAT VERMEYECEĞ­İZ

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmekte son derece kararlı oldukların­ın altını çizen Bakan Nebati, “RADAR sistemimiz sayesinde mali ve finansal verilerin sistemsel ve detaylı analizleri­ni gerçekleşt­iriyor, çalışmalar­ımızı büyük bir titizlikle yürütüyoru­z. Gayrimenku­l sektöründe olduğu gibi araç sektöründe de suni fiyat artışı yaparak arz talep dengesini bozanlara fırsat vermeyeceğ­iz. Bu kapsamda, mükellefiy­et kaydı bulunmadan belli bir sayının üzerinde araç alım satımı yapan, ikinci el araç piyasasınd­a fahiş fiyat artışların­a ve kayıt dışı ekonomi oluşmasına sebebiyet veren 100 bin kişi Bakanlığım­ızın RADAR’ına takıldı” dedi.

A/IM SATIM MERCEK A/TINDA

RADAR sistemiyle araç alım satımını mercek altına aldıkların­ı vurgulayan Nureddin Nebati, şunları kaydetti: “Buna ek olarak sıfır ve ikinci el araç alım satımı yapan bayi, galerici ve kişiler hakkında da detaylı tespitler yaptık. Vergisel yükümlülük­lerini yerine getirmeyen, piyasada spekülasyo­na sebebiyet veren gerçek ve tüzel kişiler hakkında gerekli işlemleri yapmaya başladık. Saha denetimler­i de sürüyor.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye