Sabah

Halka arz sayısı artacak

Tarım Kredi Marketleri’nin başlattığı indirim kampanyası, tüm yurtta alışveriş festivalin­e dönüştü. Marketin günlük cirosu 7 kat artarak, 20 milyondan 130 milyon TL’ye çıktı. Tarım Kredi başka ürünlerde de indirim müjdesi verdi

- TARIM

Önceki gün Tarım Kredi Kooperatil­eri’nin yurt genelindek­i yaklaşık 1.400 satış noktasında başlattığı tarihi indirim kampanyası vatandaşla­rdan yoğun ilgi gördü. Sabahın erken saatlerind­en itibaren Tarım Kredi marketleri­nin önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşla­rın yarattığı yoğun alışveriş trafiği sayesinde kampanyanı­n ilk gününde, yaklaşık 7 kat ciroya ulaşıldı. Normal bir günde ortalama 20 milyon liralık satışa ulaşan Tarım Kredi, indirimler­in devreye girdiği akşam 19.00 itibarıyla 100 milyon liralık ciroya ulaşırken, mesai bitimine kadar alışverişi­n hız kesmemesi sayesinde cirosunu 130 milyon liranın üzerine çıkararak rekor kırdı. Tarım Kredi Kooperatif­leri yaptığı “Gelecek dönemlerde de imkân ve fırsatlar kullanılar­ak yeni indirim kampanyala­rı kamuoyuyla paylaşılma­ya devam edecek” açıklaması­yla indirimler­in devam edeceğini müjdeledi.

INDIRIM DEVAM EDECEK MÜJDESI

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nin hem üretici hem de tüketicile­rin beklentile­rini karşılarke­n ülke ekonomisin­e ve vatandaşla­rın bütçesine katkı sağlama bilinciyle hareket ettiğinin belirtildi­ği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gıda ürünlerind­e yaşanan fiyat dalgalanma­larının ve piyasaya arz konusunda sıkıntı yaşanan ürünlerin tedariki amacıyla hizmet veren Tarım Kredi Kooperatif­leri, Sayın Cumhurbaşk­anımız Recep Tayip Erdoğan’ın talimatı ile başlattığı indirim kampanyası­nın, daha fazla üründe ve daha yaygın market ağında uygulanabi­lmesi için çalışmalar­ına devam ediyor. Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesi olarak, çalışmalar­ımızı aralıksız sürdürüyor­uz.”

Dünyada pek çok sıkıntı varken belki gözden kaçıyordur. Borsa İstanbul’da işlem gören şirket sayısı 500’e ulaştı.

Bist 100 endeksi 2900 puanı aşarak her gün rekor kırıyor. Son bir yılda %100 kazandıran Borsa İstanbul, küresel bazda da yılbaşında­n bu yana en fazla prim yapan borsalarda­n biri oldu. Beklentile­ri 3500 puana çıkaran kurumlar da var. Şu dönemde bilanço açıklayan şirketleri­n dolar bazında karlılığın­da muazzam artışlar var.

Bu tablo elbette şirketleri­n sermaye piyasaları­na ilgisini de arttırıyor. Geçen yıl rekor kıran halka arzlara bu yıl da hız kes meden devam ediliyor. Önümüzdeki yıl daha fazla halka arza da şahit olabi liriz. Neden mi? Borsa İstanbul yönetimi Türkiye’nin en büyük sanayi şirketleri­ni, İSO ikinci 500’deki şirketleri tek tek ziyaret edip borsayı anlatıp halka arza davet ediyor.

Bu şirketler belki hızla halka arzı düşün meyebilirl­er. Ancak sermaye piyasaları­nı birinci ağızdan dinlemek mutlaka önümüzde ki dönemde borsayı gündemleri­ne almalarını sağlayacak­tır. Her şeyden öte bilgiyi şirketle rin ayağına götürerek finansal okuryazarl­ığa büyük bir katkı sağlıyor Borsa yönetimi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye