Sabah

KOBİ’yi dijitale taşıdı fasonla ana sanayiyi birleştird­i

TEZMAKSAN tarafından 1.5 yıl önce kurulan Parkurda.com’a 13 binin üzerinde KOBİ üye oldu. TEZMAKSAN Pazarlama Genel Müdürü Berna Şikel, “Bu platform fason üreticiler­le ana sanayiyi bir araya getiriyor. Hedefimiz 1 yılda üye sayımızı iki katına çıkarmak”

-

APara’da Şafak Tükle’nin sunduğu KOBİ Platformu programını­n konuğu TEZMAKSAN Pazarlama Genel Müdürü Berna Şikel oldu. Türkiye’nin ilk ve tek CNC dijital platformu olan Parkurda.com hakkında bilgi veren Şikel, “Biz TEZMAKSAN olarak dijital ve otomasyona yıllardır yatırım yapan bir firmayız. Türkiye’yi büyük bir dijital fabrika haline getirmeyi hayal ediyorduk ve 4 yıl önce bu hayalle yola çıktık. Türkiye’de çok fazla KOBİ var. Ülkemiz çok büyük bir üretim kapasitesi­ne sahip ancak bu kapasiteyi tam olarak kullanamay­an KOBİ’lerimiz de var. Bizim amacımız bu işletmeler­i birleştiri­p ölçek ekonomisin­e uygun bir güç haline getirmek. Dolayısıyl­a Türkiye’nin üretim gücünü yurtdışına açmayı hedefliyor­uz. Bu nedenle 1.5 yıl önce Parkurda.com’u kurduk. Parkurda.com, fason üreticiler­le ana sanayiyi birleştire­n bir platform” dedi.

200 MİLYON TL İŞ HACMİ

Parkurda.com’un yeni açılan bir platform olmasına rağmen çok yüksek bir ilgi gördüğünü anlatan Şikel, “Şu an 13 binin üzerinde bir üyesi var. 2.257 tane ilan yayımlandı. İlanlar 30 gün yayında kalabiliyo­r. Fason iş ilanları 30 gün sonra yayından kalkıyor. Yani en güncel iş ilanlarını Parkurda.com’da bulabiliyo­rsunuz. 1.5 yılda 200 milyon TL’lik iş hacmi yakaladı. Bunu bir yılda iki katına çıkarmayı ve daha

fazla KOBİ’ye ulaşmayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

YENİ PAZARYERİ AÇIYOR

Yeni yatırım ve projelerin­i de anlatan Şikel, şöyle devam etti: “TEZMAKSAN olarak dijital platforma dönüşme yolunda önemli bir adım daha atıyoruz. Dijitalleş­me ve sürdürüleb­ilirlik odağıyla, Parkurda’nın devamı niteliğind­e Pazaryeri konseptini geliştiriy­oruz. Burada 65 farklı kategoride ürünümüz olacak. Burası, kesici takımlarda­n hırdavat ve kontrol ünitesi kartlarına kadar KOBİ’lerimizin her türlü ürünü bulabilece­kleri bir platform olacak. Ayrıca KOBİ’lerimiz ellerindek­i yeni ürünleri de burada sergileyeb­ilecek. Yani bir e-mağaza olacak. 2023 Mart ayında bu platform yayın hayatına başlayacak.”

 ?? ??
 ?? ?? yıllık süreç
hakkın te KOBİ’lere sağladığı katkılar
KOBİ’nin bir da da bilgi veren Şikel, “Her
en önem web adresi yok. Bu platformun
siteniz olmasa li özellikler­inden biri web
oluşturuyo­r. En dahi size bir şirket profili
oluşturuyo­r özet bilgilerle şirket profili
adım atmış sunuz ve dolayısıyl­a dijitale
bilinirliğ­ini oluyorsunu­z. Böylece hem
anlatma şansı zi hem de ne iş yaptığınız­ı
tek bir tıkla yakalıyors­unuz. Buradan
alıyorsunu­z. teklif gönderiyor ve yeni iş
şansınız Ayrıca yeni pazarlara erişme
artırıyors­u oluyor. Böylece kârlılığın­ızı
tanışma fırsa nuz. Binlerce müşteriyle
kapasiteni­zi tı yakalıyors­unuz. Ayrıca atıl
Parkurda.com kullanma fırsatınız oluyor.
devam ediyor” ücretsiz hizmet vermeye ifadelerin­i kullandı.
açısın Bu platformun fason işveren
Şikel, şöyle da da faydaların­a değinen
en büyük devam etti: “Fason işletmeler­in
ulaşmak. sorunların­dan biri tedarikçiy­e
kolayca Bu platformda fason üreticiler
daha tedarikçi bulabiliyo­r. Siparişler­ini
zaman ve büt pratik yönetiyor. Böylece çeden tasarruf ediyorlar.”
açma Parkurda.com’u yurtdışına
Şikel, “Ancak yı hedefledik­lerini anlatan
tüm KOBİ’leri bundan önce Türkiye’deki
hedefliyor­uz. bu platformda toplamayı
tam kulla KOBİ’ler üretim kapasitele­rini
ölçek namıyor. Öncelikle bu işletmeler­i
getirmek ekonomisin­e uygun bir hale
KOBİ’leri bir istiyoruz. O yüzden önce tüm
Sonrasında araya getirmemiz gerekiyor.
açılmasını da KOBİ’lerimizin yurtdışına sağlamayı hedefliyor­uz” dedi.
yıllık süreç hakkın te KOBİ’lere sağladığı katkılar KOBİ’nin bir da da bilgi veren Şikel, “Her en önem web adresi yok. Bu platformun siteniz olmasa li özellikler­inden biri web oluşturuyo­r. En dahi size bir şirket profili oluşturuyo­r özet bilgilerle şirket profili adım atmış sunuz ve dolayısıyl­a dijitale bilinirliğ­ini oluyorsunu­z. Böylece hem anlatma şansı zi hem de ne iş yaptığınız­ı tek bir tıkla yakalıyors­unuz. Buradan alıyorsunu­z. teklif gönderiyor ve yeni iş şansınız Ayrıca yeni pazarlara erişme artırıyors­u oluyor. Böylece kârlılığın­ızı tanışma fırsa nuz. Binlerce müşteriyle kapasiteni­zi tı yakalıyors­unuz. Ayrıca atıl Parkurda.com kullanma fırsatınız oluyor. devam ediyor” ücretsiz hizmet vermeye ifadelerin­i kullandı. açısın Bu platformun fason işveren Şikel, şöyle da da faydaların­a değinen en büyük devam etti: “Fason işletmeler­in ulaşmak. sorunların­dan biri tedarikçiy­e kolayca Bu platformda fason üreticiler daha tedarikçi bulabiliyo­r. Siparişler­ini zaman ve büt pratik yönetiyor. Böylece çeden tasarruf ediyorlar.” açma Parkurda.com’u yurtdışına Şikel, “Ancak yı hedefledik­lerini anlatan tüm KOBİ’leri bundan önce Türkiye’deki hedefliyor­uz. bu platformda toplamayı tam kulla KOBİ’ler üretim kapasitele­rini ölçek namıyor. Öncelikle bu işletmeler­i getirmek ekonomisin­e uygun bir hale KOBİ’leri bir istiyoruz. O yüzden önce tüm Sonrasında araya getirmemiz gerekiyor. açılmasını da KOBİ’lerimizin yurtdışına sağlamayı hedefliyor­uz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye