Sabah

İsveç: Türkiye ile mutabakata uyacağız

Suriye’de kalıcı çözümün siyasi olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu muhalefet ile rejimin uzlaşmasın­ın şart olduğunu söyledi İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Türkiye ile varılan anlaşmanın bütün şartlarını yerine getirecekl­erini söyledi

- Mahalle Ada Parsel Niteliği Alanı Tahmini Bedel Geçici Teminat İhale Saati

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile Ankara’da düzenlenen ortak basın toplantısı­nda konuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’de muhalefet ile rejim arasında uzlaşı sağlanması­na ilişkin 13. Büyükelçil­er Konferansı’nda yaptığı değerlendi­rmelerin çarptırılm­aya çalışıldığ­ını belirterek, “(Suriye’de) Muhalefet Türkiye’ye güveniyor, hiç yarı yolda bırakmadık ama Suriye’de kalıcı bir istikrar ve barış için uzlaşının şart olduğunu söyledik” dedi.

3R292KASY2­NA SERT YAN,T

Çavuşoğlu, “Suriye’de kalıcı bir barış ve istikrar için uzlaşının şart olduğunu söyledik, söylüyoruz. Bunu çarpıtmak isteyenler çarpıtabil­ir. Çarpıtanla­rın kim olduğunu biliyoruz. Bayrağımız­a el uzatanları­n eli de kırılır” dedi. Çavuşoğlu,

Savaşı sonrası gerçekleşe­n İsveç ve Finlandiya’nın NATO başvurusun­un terör örgütlerin­e verdiği destek nedeniyle Türkiye tarafından veto edilmesini­n ardından Madrid’de kritik bir anlaşma imzalanmış­tı. İki ülkenin üyelik süreci devam ederken İsveç’ten dikkat çeken bir açıklama geldi.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, anlaşmanın şartlarını yerine getirecekl­erini söyledi. Andersson, “Madrid’deki NATO zirvesinde Türkiye’nin endişeleri­ni gidermeye yönelik imzalanan üçlü muhtıranın şartlarına uyacağız. Türkiye’ye iadeler uluslarara­sı hukuk çerçevesin­de devam edecek” dedi. Dolandırıc­ılık suçlamasıy­la kırmızı bültenle aranan ve Türkiye’ye iadesi kararlaştı­rılan kişiyle ilgili de konuşan Andersson, iade kararının İsveç’in ve uluslarara­sı hukukun kuralları çerçevesin­de alındığını söyledi.

“Suriye’de bizi de tehdit eden bir terör örgütü var: PKK/PYD/YPG. Aynı terör örgütü. Bu teröristle­rin ve DEAŞ kalıntılar­ının ve diğer radikal terör örgütlerin­in tamamen bu ülkeden temizlenme­si gerekiyor. Bu, bizim güvenliğim­iz için de önemli. Bu güvenliğin tesis edilmesi için de Suriye’nin istikrarı çok önemli” değerlendi­rmesinde bulundu. Bakan Çavuşoğlu ayrıca “Açık, net tutumumuzu, bugüne kadar yaptıkları­mızı söylüyoruz. Bizim o görüşmemiz, söylediğim­iz gibi ayaküstü, yemek öncesi diğer bakanlarla sohbet ederken geldi, sohbet ettik. Bu düşünceler­imizi, yani Suriye’de kalıcı bir barışın olması için mutlaka bu anayasa komisyonu dahil bu platformla­rda gerekli adımların atılması gerektiğin­i söyledik. Suriye’nin sınır ve toprak bütünlüğün­ü güçlü bir şekilde destekledi­ğimizi de vurguladık” ifadelerin­i kullandı.

Betül USTA

Magdalena Andersson

Elbeyli Elbeyli Elbeyli 1411 1400 13 8 1 1 1

Arsa Arsa Arsa 6. 5,26 m2 4.348,35 mð 6.777,16 m2

ABD Başkanı Donald Trump, Florida’daki malikânesi­ne 8 Ağustos’ta Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yapılan baskında pasaportla­rının “çalındığın­ı” öne sürdü. Trump, “Truth Social” adlı sosyal medya hesabından, “Vay! FBI tarafından Mar-a-Lago’ya yapılan baskında (birinin tarihi geçmiş) üç pasaportum çalındı” ifadelerin­i paylaştı. Trump, baskının siyasi olduğunu savundu.

Devlet Başkanı Vladimir

Putin, Moskova’nın küresel olarak müttefikle­rine gelişmiş modern silahlar satmaya ve askeri teknoloji geliştirme­k için işbirliği yapmaya hazır olduğunu bildirdi. “Batı’nın dünyadaki hegemonyas­ını sürdürmek için her zaman krizlere ihtiyacı var” diyen Putin, Ukrayna Savaşı’nda da Rusya ordusunun başarıya adım adım yaklaştığı­nı açıkladı. 7.6 4.786,00 TL 4.783.185,00 TL 7.454.876,00 TL 230.844,00 TL 143.4 6,00 TL 223.646,00 TL 14:00 14:05 14:10

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye