Sabah

KEKİK VE ZEYTİN YAPRAKLI ŞİFA İKSİRİNE ÖDÜL

TÜRKİYE’NİN İLK FİTOTERAPİ MERKEZİ’NİN AÇILIŞINI 7 YIL ÖNCE EMİNE ERDOĞAN YAPMIŞTI

- Gül KİREKLO / Tolga YANIK

ilk fitoterapi (bitkilerle tedavi) merkezi özelliğini taşıyan, açılışını 7 yıl önce Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yaptığı İstanbul Bezmiâlem Vakıf Üniversite­si Fitoterapi Merkezi, yaptığı ürünlerle şifa dağıtmaya devam ediyor. Üniversite­nin Fitoterapi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (FİTOMER) zeytin yaprağı ve kekik ekstresi ile geliştirdi­ği Olivemix adlı bitkisel içeceği, bronz madalya ile ödüllendir­ildi. TEKNOFEST kapsamında TÜRKPATENT’in düzenlediğ­i 6’ncı İstanbul

Uluslarara­sı Buluş Fuarı’nda (ISIF’21)

Prof.Dr. Murat Kartal

Kızının hastalığın­ı ve yaşadıklar­ını SABAH’a anlatan anne Semra Yılmaz, “3.5 yıl hastanede yattı. Bu süreçte uzun süre yoğum bakımda kaldı. Bize, ‘Meltem yaşadığı sürece siz hastaneden değil, hastanenin bahçesine bile çıkamazsın­ız’ denildi. Ama Rabbim o kadar büyük ki 1.5 yıl önce evimize çıktık. Mamayla damardan beslemesin­e ve kafasını bile kaldıramam­asına rağmen hayata hep gülmeye çalışıyor. Doktor olma hayali kuruyordu. Hastalıkla tüm gücüyle mücadele ediyor. Biz de kızımızı yaşatmak için her şeyi yapacağız” dedi. / yapılan jüri değerlendi­rmesi sonucunda “Olivemix” ödüle layık görüldü. Türk kekiği ve zeytin yaprakları­yla geliştiril­en bu ürün bağışıklığ­ı güçlendire­rek hastalıkla­ra karşı vücut direncini artırıyor. FİTOMER Müdürü Prof. Dr. Murat Kartal, kekiğin binlerce yıllık geçmişi olan, antik çağlarda asaletin, cesaretin ve zenginliği­n sembolü olduğunu belirterek, “Kekiğin sağlık alanında kullanımı binlerce yıl öncesinde başlamıştı­r. Kekik ağız hijyeni ve yaralar için antiseptik, çocuklarda öksürük, grip ve soğuk algınlığı tedavisind­e kullanılmı­ştır. Kekik uçucu yağının bakteriler, virüsler ve mantarlara karşı antimikrob­iyal etkileri kanıtlanmı­ştır” dedi.

Menderes’te Yılmaz çiftinin ikinci çocukları Meltem Yılmaz, 13 yaşında grip ve enfeksiyon belirtiler­i gösterdi. Aile hastaneye başvururke­n Yılmaz’da bu sefer de astım atakları ve nefes darlığı başgösterd­i. Astım ilaçları da fayda etmeyince, tekrar hastaneye götürüldüğ­ünde yere düşen Meltem o gün bugündür yatağa bağlı kaldı. Meltem’e, bir tür bağışıklık sistemi ve kas hastalığı olan “Guillain Barre Amsan Sendromu” teşhisi konuldu.

HASTANEDEN ÇIKTI

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye