Sabah

Acziyet mi siyaset mi?

-

Siyaset fikirdir, icraatla sıvanır. İcraat, fikre göre büyür ve yürür. Gündelik sözler, “savrulan fikirler” demektir ve siyaseten de karşılığı belki kısa bir süre için olur ama devamı gelmez. &em 8zan’ın Genç

Parti örneği gibi niceleri yakın tarihimizd­e var. Protesto oylarının geçici olarak yöneldiği ve hiçbir kalıcılığı olmayan bu partilerin siyasette sürekliliğ­i de olmuyor dolayısıyl­a.

Lidere kızanların, “koltuk veril medi” diye küsenlerin, geleceğe yönelik fikri tutkunluğu­n ve fikri cephenin sahipliği olmayan bu geçici adreslerin ömrünün iki seçimden fazla olmayacağı defalarca görüldü. Bugün adına Millet İttifakı diyen 6+1 masada görünür şekilde oturan partilerin CHP hariç durumu da bu zaten.

Geçmişte merhum Adnan 0enderes ve &elal %ayar ile çok farklı anlamlar taşıyan DP’nin bugünkü hâli, tarihsel misyonuyla alakası olmadığı için ismi dışında bir derinliğin­in bulunmadığ­ı çok açık. Diğer küçük partilerin zaten AK Parti kimliğiyle siyasette var olmuş, daha sonra da partilerin­e ya da liderlerin­e küstükleri yahut kişisel iddiaları adına oluşturduk­ları yeni adresleri dışında siyasi karşılıkla­rı olmadığı noktasında sanırım kimsenin itirazı yok!

İP’e gelince... Milliyetçi tanımların­a rağmen terör örgütü PKK’nın Meclis’teki sözcüsü konumundak­i “HDP ile açık ya da gizli yan yana politik duruş sergilemek ten çekinmeyen İP”, söylemleri ile eylemleri birbiriyle uyuşmayan karmaşık bir formül gibi. 0eral Akşener’in geçmişte söyledikle­ri ya da yaptıkları­yla bugün genel başkan olarak sergilediğ­i duruşun ve söylemleri­n birbiriyle taban tabana zıt olması, “öfke patlamalar­ı”yla

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye