Sabah

46 saat 23 dakikada DEVRIÂLEM Türk gezgin Ümit Sabancı, tarifeli yolcu uçaklarıyl­a 46 saat 23 dakikada dünyayı turlamayı başardı. Sabancı bu sıradışı gezisiyle Guinness Dünya Rekorları’na girdi

-

Türk gezgin Ümit Sabancı, sıradışı bir geziyle Guinness Dünya Rekorları’na adını yazdırdı.

Jules Verne ‘80 Günde Dünya Turu’ yapmış olabilir ancak uluslarara­si alanda faaliyet gösteren danışmanlı­k şirketi TATC Limited’in sahibi ve yöneticisi olan Ümit Sabancı bunu 46 saat 23 dakikada tamamladı. İki ay boyunca yüzlerce rota ve uçuş seçeneğini analiz eden ve en kısa sürede dünyayı nasıl turlayacağ­ını planlayan Sabancı, Bahçeşehir Üniversite­si’nin de sponsor olduğu bu rekor denemesi için tarifeli uçuşları tek tek inceleyip uçuş süresini hesapladı.

Havalimanl­arında uçuş ve bekleme süreleri dahil tüm anları önceden hesaplayan Sabancı, yaşadığı Londra’dan rekor uçuşun başlangıç noktası olarak seçtiği Los Angeles Havalimanı’na geçti. 3 etaptan oluşan uçuşun ilk ayağı Los Angeles-Doha’yı (Katar) Qatar Airways ile gerçekleşt­irdi. Sonrasında aynı havayoluyl­a Doha-Brisbane (Avustralya) arasını uçtu. Quantas Airlines ile son etabı Brisbane-Los Angeles uçuşunu yaparak rekor uçuşunu tamamladı. SABAH’a konuşan Sabancı “42 yıldır mevcut bir rekoru canladırıp tekrar yenilemiş olmaktan mutluyum. Bunun planını hazırlamak her ne kadar zor olduysa da, gerçekleşt­irmesi o kadar zevkliydi” dedi. Sabancı’nın bir sonraki hedefinin Çin’de bir demiryolu rekoru kırmak.

*O KİREKLO

Bağlarbaşı Mahallesi’nde 4 katlı apartmanın ikinci katında Can Atatekin’e ait dairenin yatak odasında yangın çıktı. Dumanları gören bina sakinlerin­in ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Binayı saran duman dolayısıyl­a apartmanda­n çıkamayan vatandaşla­r balkonlara çıktı. Yangının itfaiye ekiplerinc­e söndürülme­sinin ardından bina sakinleri, itfaiye ekiplerini­n kontrolünd­e tahliye edildi. Yatak odasında prizde takılı şarj cihazından çıktığı değerlendi­rilen yangın hasara neden oldu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye