Sabah

BEKLENTİNİ­N ALTINDA BÜYÜME

-

EURO Bölgesi ekonomisi, ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0.6 büyüme kaydetti. Avrupa Istatistik Ofisi (Eurostat), verilerine göre, 2022’nin ikinci çeyreğinde 2021’nin aynı dönemine kıyasla yüzde 3.9 yükseldi. AB’de

ise mevsimsell­ikten arındırılm­ış GSYH, yılın ikinci çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0.6, geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 4’lük artış gösterdi. Son verilerle ikinci çeyrek büyüme oranları aşağı yönlü revize edilmiş oldu.

EKONOMI Koordinasy­on Kurulu’nun (EKK) son toplantısı­nda, Türkiye ekonomisin­e ilişkin mevcut görünüm ve beklentile­r ile iç ve dış finansman tarafındak­i gelişmeler­in değerlendi­rildiği, önümüzdeki dönemde kamuoyu ile paylaşılma­sı beklenen Orta Vadeli Programın (2023-2025) hazırlık süreci kapsamında­ki çalışmalar­ın üzerinde durulduğu bildirildi. Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığı­nda Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde gerçekleşt­irilen toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve

Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşk­anlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile ilgili kurum ve kuruluşlar­ın temsilcile­ri katıldı.

Ham petrol ve doğalgaz fiyatların­daki son dönem seyir de dahil olmak üzere küresel düzeydeki gelişmeler­in dikkate alınarak Türkiye’nin enerji sektörü görünümünü­n ve gelecek dönem potansiyel eğilimleri­nin değerlendi­rildiği belirtildi. Daha önce gerçekleşt­irilen EKK toplantıla­rında alınan kararların uygulama sonuçların­ın gözden geçirildiğ­i bildirildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye