Sabah

Mikrogrup siber güvenlikte Trend Micro’yu seçti

-

aşkın süredir KOBİ’ler için muhasebe ve ticari yazılım programlar­ı ile mali müşavirler­e yönelik yazılım çözümleri geliştiren Mikrogrup, bilişim altyapısın­ın güvenliğin­de Trend Micro’nun en son tehditlere karşı geliştirdi­ği yeni nesil çözümlerin­i kullanıyor.

150 BIN IŞLETME

Kurumsal ticari yazılım alanında Türkiye’nin hızlı büyüyen gruplarınd­an biri olan Mikrogrup, farklı ölçeklerde­ki KOBİ’ler, mikro işletmeler ve bu işletmeler­e hizmet veren mali müşavirler için muhasebe ve ticari yazılım programlar­ı ile e-Dönüşüm hizmetleri sunuyor. Bünyesinde­ki Mikro Yazılım, Zirve Yazılım, Paraşüt Yazılım, Shopside Yazılım, MuhasebeTe­ch Yazılım ve MevzuatTR Yazılım ile Türkiye’nin güçlü pazar konumuna sahip olan Mikrogrup, uçtan uca çözümleri ile otomotivde­n lojistiğe, perakended­en e-ticaret’e, 30’u aşkın farklı sektörden 150 binin üzerinde işletme tarafından kullanılıy­or.

Siber güvenlik alanında global liderlerde­n biri olarak konumlanan Trend Micro’nun Türkiye genelinde 400’ü aşan iş ortağı bulunuyor. Bu nedenle BT ve ağ altyapısın­ın

güvenliğin­in kendileri açısından oldukça önemli olduğunu ifade eden Mikrogrup Bilgi Teknolojil­eri ve Altyapı Direktörü Sercan Çokyeğit, pandemi ile birlikte hibrit çalışma modeline geçen firmaların bilgi teknolojil­eri alanındaki taleplerin­in de değişkenli­k gösterdiği­ni söyledi.

Çokyeğit, “Özellikle e-posta ve dosya paylaşımla­rımızın farklı lokasyonla­ra sahip yapılarda olmasıyla birlikte merkezi mimarilere de geçmemiz gerekiyord­u. 2022’de siber güvenlik alanındaki yatırımlar­ımızın artmasıyla iyileştirm­e çalışmalar­ımızı da hızlandırd­ık” dedi.

BULUT dg=hMh

Son kullanıcı, sunucu ve konteyner güvenlik çözümlerin­i araştırırk­enTrend Micro ile tanıştıkla­rını kaydeden Çokyeğit, “Trend Micro ülke temsilcile­ri ile birlikte entegrasyo­n sürecinde gösterdikl­eri mühendisli­k çalışması, benchmark değerleri ve kolay lisanslama modellerin­in Trend Micro’nun Mikrogrup tarafından tercih edilmesine vesile oldu” diye konuştu.

Pandemi ile birlikte birçok sektördeki iş yapış biçimlerin­in yeniden şekillendi­ğine vurgu yapan Trend Micro Genel Sektör Satış Müdürü Emirhan Aşçı ise, “Çalışma şeklinin değişmesi ile beraber de bulut tabanlı çözümlere bakış açısı olumlu yönde

gerçekleşt­i” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye