Sabah

MUHARREM INCE, CHP’NIN HAVUZ MEDYASINI IFŞA ETTI BIR KANALA AYDA 600 BIN LIRA VERIYORLAR

Halk TV, KRT ve Tele 1’in aylık maaş aldığını açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem Ince: Sol havuz medyası var. Bir kanala ayda 600 bin lira veriyorlar. Ben sordukça ya susuyor ya hakaret ediyor

- HArun SEKMEN

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin genel merkezinde düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, Tele 1 ve Halk TV’nin objektif anlayıştan uzak yayıncılık politikala­rını ifşa eden açıklamala­rına yenilerini ekledi.

HARACA BAĞLAMIŞLA­R

■ Sol havuz medyası var. Bunlar hazineden ve belediye kaynakları­ndan geçiniyor. Bağımsız gazeteciyi­z diyorlar. Palavradan ibaret. Canlı yayınların­ı veriyoruz, ücret alıyoruz diyorlar. Haraca bağlamışsı­nız, her birinin tarifesi var. Ben sordukça ya susuyor, ya hakaret ediyor. Çünkü tetikçi, çünkü yalancı, çünkü sahtekâr.

■ Bir belediyeyi açıkladım zaten.

Hemen hepsi yatırıyor. Genel merkeziler­i de yatırıyor. Hatta bir kanala ayda 600 bin lira veriyorlar.

■ Bu Merdan denilen arkadaşın şöyle bir açıklaması var: ‘Fon alan gazetecile­r bağımsız gazeteci olamaz.’ Belediyede­n beslenenle­r, bağımsız gazeteci mi olur? Haraca bağlamışsı­nız, her birinin tarifesi var. Hangi belediye başkanı bunlara maaş ödemiyor, delikanlı olan çıksın ortaya. Adına da maaş demiyorlar, sözleşme yapmışlar da hizmet satın alma yapmışlar.

■ Para vermediğim­iz için haberlere de çıkarmıyor­lar. Hangi belediyeye fatura kestin diyorum, susuyor. Bana hakaret ediyor. ‘Sarayın muhbiri’ diyor. Her ay belediyele­re kaçar lira kesiyorsun? Genel merkezlere kaçar lira fatura kesiyorsun? Biliyorum ben bunu, sormaya da devam edeceğim.

SEVSINLER DEMOKRATLI­ĞINIZI

■ Halk TV’ye parasıyla reklam verelim dedik, yayımlamad­ılar. Çünkü biz bir kerelik reklam vereceğiz. Büyük müşteriyi kaçırmak istemiyorl­ar. Sevsinler sizin demokratlı­ğınızı, solculuğun­uzu. Tırışka solcular. Yerli olacaksın, milli olacaksın, dürüst olacaksın. Bu yeni tetikçi televizyon­lara RTÜK ceza kestiği zaman destek oldum. Halk TV’ye, Tele 1’e ceza kesildiğin­de yanlarında oldum. Ama bunlar her şeyi parayla ölçer olmuşlar. Parayı verenin düdüğü çaldığı bir medya düzeni bu.

 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye