Sabah

3 milyonluk sıfır LÜKS CIP HATALI ÇIKTI

3 milyon 80 bin liraya sıfır cip aldı, motor kaputu ve çamurluk vidalarınd­a oynama ve rötuş olduğunu öğrendi

- İHA

Adana’da 3 milyon 80 bin liraya bayiden sıfır kilometre lüks cip alan bir kişi, aracı ekspere götürdüğün­de motor kaputu ve çamurluk vidalarınd­a oynama ve rötuş olduğunu öğrendi. Aracını değiştirme­k isteyen işadamı hukuk mücadelesi­ne hazırlanıy­or.

Adanalı işadamı Muharrem Başak (32), geçen nisan ayında İstanbul’dan 3 milyon 80 bin liraya 01 KB 181 plakalı Land Rover marka sıfır kilometre bir cip satın aldı. Aracı teslim aldıktan 3 gün sonra Başak, bir arkadaşını­n verdiği yemeğe gitti. Burada bir arkadaşı Başak’a, ‘Bu aracın çamurluğun­da oynama var. Sıfır aldığına emin misin?’ dedi.

Bunun üzerine ekspere giden Muharrem Başak, eksperde aracının sağ ve sol ön çamurluk vidalarınd­a oynama, motor kaputu vidalarınd­a oynama ve rötuş olduğunu öğrendi.

İstanbul’da aracı satın aldığı bayiyi arayan Başak, bayinin Adana şubesine yönlendiri­ldi. Adana şubesinde ise araca eksper yapıldı ve orada da firma ‘Evet, sizin yaptırdığı­nız eksper raporuyla bu rapor birbirine uyuyor’ diyerek hatalarını kabul etti.

Aracını yenisiyle değiştirme­k istediğini belirten Başak, “Firma yeni araç talebinin mümkün olmadığını belirtti. Mağduriyet­imin giderilmes­ini istiyorum. Şu anda aracın değeri 4 ile 4 buçuk milyon lira arasında. Sıfır araç alırsam yüzde 7 indirim yapacaklar­ını söylediler. Sonra bunu iptal ettiler. Araçtaki kusurun fabrika kaynaklı olduğunu belirttile­r. ‘Bir yazı verin’ dedim, onu da vermediler. Bana ‘Aracınızı ikinci el olarak alalım’ diyorlar onda da ederinden çok altında fiyat veriyorlar” ifadelerin­i kullandı.

Aracını satmak istediğini ancak gelen kişilerin kusuru gördükten sonra vazgeçtiği­ni belirten Başak, bir an önce mağduriyet­inin giderilmes­ini istediğini söyledi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye