Sabah

HUKUK SAVAşı VEREN INşAAT IşçISI DESTEK EEKOI\RR

- / SABAH

Hukuk mücadelesi için Balıkesir’den İstan bul’a gelen Turaci, 500 TL’lik pansiyon ücre tini veremediği için bir haftadır 15 Temmuz Demokrasi Otoga rı’nda sabahlıyor.

bir inşaat firmasında demirci ustası olarak çalışan Abdülselam Turaci, iddiaya göre 14 Aralık 2010’da inşaat demirlerin­i omzunda taşırken, yaklaşık 2 metre yükseklikt­en düşerek yaralandı. Kısa süre dinlendikt­en sonra işverenin geri çağırması sonucu iyileşmede­n çalışmaya başlayan Turaci, 6 gün boyunca ağrıları geçmeyince hastaneye gitti. 15 gün rapor alan adam, kazayı Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirmedi­ği öne sürülen işvereni tarafından işten çıkarıldı. Turaci için kâbus dolu süreç başladı.

2011’de Üsküdar İş Mahkemesi’nde toplamda 11 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. İnşaat şirketi avukatı cevap dilekçesin­de Abdülselam Turaci’nin asli kusurlu olduğunu iddia ederek davanın reddini istedi. Bilirkişi, İstanbul Anadolu 20. İş Mahkemesi’ne, işverenin yüzde 80 kusurlu olduğu yönünde rapor sundu. 5 bin lira ödenmesi kararlaştı­rıldı. Yerel mahkeme kararı sonrası dosya istinafa gitti. Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesi, Adli Tıp’tan gelen ve iş göremezlik derecesini yüzde 0 olarak gösteren rapor ışığında 5 bin liralık tazminat kararını onadı ve tarafların istinaf başvurusun­u reddetti.

12 yıldır yaşadığı mağduriyet­e çözüm bulunmasın­ı isteyen Turaci, Başakşehir Devlet Hastanesi’nden yüzde 43, Okmeydanı Devlet Hastanesi’nden ise yüzde 65 ömür boyu engelli raporu almasına karşın kararın Adli Tıp’ın yüzde 0 raporuna göre verildiğin­i söyledi. Yüzde 0 raporun nasıl çıktığını bilmediğin­i söyleyen Turaci, “Benim yerime başkasının MR’ını ve filmlerini Adli Tıp Kurumu’na gönderdikl­erinden şüpheleniy­orum. Sayın Cumhurbaşk­anım, Adalet Bakanım, İçişleri Bakanım, Allah rızası için sizden yardım istiyorum” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye