Sabah

HDP’NIN IÇTÜZÜĞÜ KANDIL’DE YAZILDI KIRMIZI İSİMLERDEN 1’İ LİSTEDE ARANIYOR

- Halit TURAN NİHAT DURMUŞ NESRİN DENİZ

-8 Ekim 2014’te gerçekleşe­n ve Kobani Olayları olarak bilinen eylemlere ilişkin aralarında Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğu Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın en önemli tanıkların­dan biri de “ABC123” kodlu gizli tanık oldu. Soruşturma aşamasında örgütle ilgili çok önemli bilgiler veren gizli tanık, Kobani davasındak­i duruşmada kimliğini deşifre etme kararı aldı. 300 bin lira ödülle “Terörden Arananlar Listesi”nde “gri” kategoride yer alan “Adıl” kod adlı Merdan Rüştü Ovalıoğlu, örgütün sözde özel kuvvetler biriminden kaçtığı için PKK’nın hakkında infaz kararı aldığını, kimliğini de saklamasın­ın artık anlamı kalmadığın­ı ifade etti. Duruşmada kendisine Cumhuriyet Savcısı tarafından PKK-HDP ilişkisi soruldu.

SORUYU DUYUN&A dILDIRDI

HDP tüzüğünü Metina’daki örgüt kampında yazan teröristle­rden Gar zan Suruc kod adlı

■ Zerrin’in bir iddiası oluyor. Aynı şekilde diğerlerin­in bir itirazı oluyor. Burada anlaşamıyo­rlar. İmralı’ya giden heyet üzerinden bu anlaşmazlı­ğın çözülmesi için Abdullah Öcalan’a soruluyor. Konu tekrar Metina’ya geldiğinde, Zerrin haklı çıktığı için Zerrin’in buna sevindiğin­e tanık olmuşum.

■ HDP’nin iç işleyişi dahi örgüt tarafından belirleniy­ordu. Yani iç kurumlar, merkez kurumları, parti meclisi, milletveki­lleri, hepsi dahil benim içerisinde o zaman şoförlük yaptığım komite, karargâh tarafından belirlenme­kteydi.

■ Kandil’deyken yine HDP’nin seçim çalışmalar­ı, seçim pratikleri, milletveki­lliği, milletveki­li adayları, aynı şekilde parti meclisi, MKYK’nın orada belirlendi­ğini, liste gönderildi­ğini, hatta Selahattin’in sürekli itiraz etmesinden kaynaklı da, Selahattin ile örgüt arasında bir anlaşmazlı­k olduğunu duymuştum.

■ Bütün HDP’nin iç işleyişi ve yapısı örgüt tarafından belirleniy­or. Bunu herkes biliyor zaten. Ayrıca kimin aday olup olmayacağı­ndan tutun da kimin bir işte hangi alanda faaliyet yürüteceği­ne, hangi çalışmayı yürüteceği­ne kadar yine yürütme konseyi ve eşbaşkanlı­k tarafından belirlenir. Oraya göre yürütülür.

Merdan Rüştü

Ovalıoğlu

■ Tutuklu yargılanan Selahattin Demirtaş ise, “Soruya itiraz ediyorum. Sanığa soru soracaksan­ız, benimle ilgili, diğer arkadaşlar­ımla ilgili sorun. HDP’nin tüzel kişiliği, kurumsal kişiliğiyl­e ilgili bir dava görülmüyor burada” dedi. Dava dosyasında, HDP MYK’sının 6 Ekim 2014’teki sosyal medya paylaşımın­ın Kobani Olayları ile bağlantılı olduğu belirtiler­ek tanığa HDP-PKK ilişkisi soruldu. Terör örgütünde 2014’te

“KCK Türkiye masası ve Kuzey Merkez Koordinasy­onu” olarak bilinen Metina’daki karargâhta şoför olarak görev aldığını belirten Ovalıoğlu, HDP’nin içtüzüğünü­n örgütün görevlendi­rildiği isimler tarafından yazıldığın­ı aktardı.

■ Ovalıoğlu, HDP’nin iç işleyişini­n Zerrin kod adlı Nesrin Deniz, Zafer Riha kod adlı Osman Akbaş ve Garzan Suruc kod adlı Nihat Durmuş’un da dahil olduğu bir grup tarafından planlandığ­ına tanık olduğunu belirtip şunları anlattı:

“HER ŞEYİ KANDİL BELİRLİYOR”

Zerrin kod adlı

Zafer Riha kod adlı

Zerrin yazan kod adı

HDP’nin içtüzüğünü

Garzan kod Nesrin Deniz, olan teröristin Zafer Riha kod

Nihat Durmuş, adlı teröristin olduğu öğrenildi. ise Osman Akbaş

10 adlı teröristin Deniz’in

kod adlı Nesrin

3 teröristte­n Zerrin aranan isim

kırmızı listede milyon ödülle

öğrenildi. lerden olduğu

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye