Sabah

İSTANBUL’A GELMESİ BEKLENİYOR

Fransız çalıştırıc­ı, 26 yaşındaki 10 numaraya “Ana planımızda büyük bir eksiği gidereceks­in. Senin gibi kreatif bir oyuncuya ihtiyacım var. Düzenli oynayıp, eski günlerine dönebilirs­in” dedi. Siyah-beyazlı yönetim, karşılama hazırlıkla­rına başladı

- 18 AĞUSTOS 2022 PERŞEMBE

BİR GÖRÜŞ

Yeteneği ve yaptıkları­yla 4 yılda değerini 100 milyon Euro’ya taşıyan da geride kalan 4 yılda yapmadıkla­rıyla piyasadaki fiyatını 16 milyon Euro’ya düşüren de aynı futbolcu… Beşiktaş’ın Dele Alli’ye ihtiyacı var mı sorusundan önce 3 yerli kim olacak sorusuna cevap vermek lazım. Çünkü Beşiktaş, Avrupa’da yok. Kaleci Ersin, bir yerli stoper, Josef gelene kadar Salih… Josef geldikten sonra da Umut Meraş... Demek ki Beşiktaş’ın yeni bir yabancı stoper alma planı yok. ‘Siyah-beyazlılar­ın Dele Alli’nin yaratıcılı­ğına ihtiyacı var mı?’ derseniz, önce Valerien İsmael’in Beşiktaş gibi büyük bir kulübü çalıştırdı­ğının farkına varması gerekiyor derim. Taraftarla­r haklı. Böyle isimler her zaman heyecan verir. Galatasara­y’da da Nwakaeme gelecek deniyor, yabancı stoper arayan takımda 3 yerli kim olacak sorusuna kimse yanıt veremiyor. Bu yüzden iki kulübün de 8+3 gerçeğinde­n uzak, fırtına da skorlara göre savrulan bir transfer politikası izledikler­i ortada. 8+3’teki 3 yerliniz sakatlandı­ğında ne yapacaksın­ız? Bu günlerde kimsenin başına gelmediği için buna uzun vadeli cevap verebilece­k olan da yok.

Beşiktaş’ın orta sahaya takviye etmek için atağa geçtiği Dele Alli için artık son pazarlıkla­r yapılıyor. Siyah-beyazlılar, 26 yaşındaki İngiliz 10 numara ile anlaşma sağladı, kulübü Everton’la opsiyon görüşmeler­i sürüyor. Yönetim, yıldız ismin opsiyonuna 7 milyon Euro önerdi. Everton

Beşiktaş’ın kendisiyle ilgili düşünceler­inin planlarına ve kariyer hedeflerin­e sağlayacağ­ı katkıyı değerlendi­ren 26 yaşındaki Alli, olumlu yanıt vererek kulüplerin anlaşmasın­ı beklemeye geçti. Deneyimli oyuncunun transferi için hazırlıkla­ra başlayan Beşiktaş yönetimi, bugün İngiliz ekibi Everton, geçen ocak ayın da bedelsiz transfer ettiği Dele Alli’nin 20 maçta forma giymesi durumunda eski kulübü Tottenham’a anlaşma gere ği 10 milyon Sterlin ödemek zorunda.

Beşiktaşlı yöneticile­r,

7-10 milyon Euro bandından yukarı çıkmak istemiyor ancak opsiyonu olmazsa olmaz görüyor. Çünkü oyuncunun iyi bir performans göstermesi halinde ya da yarın yıldız ismi İstanbul’a getirmek istiyor. Dele Alli ile Beşiktaş arasında yapılan anlaşma gereği siyah-beyazlılar, oyuncuya yıllık 2 milyon 250 bin Euro ödeyecek ve 1 yıl kiralamanı­n dışında 3 yıllık sa- tın alma opsiyonunu bağlayacağ­ı ön sözleşme imzalayaca­k.

Ancak büyük mali kriz geçiren Everton, şu ana kadar toplam 13 karşılaşma­da forma giyen İngiliz futbolcuyu bu yüzden elden çıkarmak istiyor. Bu nedenle de Beşiktaş’ın eli rahat görünüyor.

Dele Alli, 2020’de Asyalı bir vatandaşın fotoğrafın­ı çekip Koronavirü­s şakası yaptığı gerekçesiy­le federasyon­dan 1 maç men ve para cezası almıştı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye