Sabah

‘Bay bay Kemal’ çok yakıştı...

- MEHMET BARLAS mEarlas#saEaK com tr

6

’lı Masa’nın maceraları dizilerden ve reality show’lardan daha çok ilgi çek meye başladı. Muhalefeti­n hazırladı ğı mutabakat metnindeki skandal ifadele rin şokunu atlatamamı­şken, DEVA Lideri Ali Babacan’ın “Batı bize aferin diyecek” şeklinde konuşması yine bir şok yaşamamıza neden oldu.

6’lı Masa’nın Türkiye’nin geleceğiyl­e ilgili bir derdinin olmadığını, asıl hedeflerin­in ken dilerini iktidara getirmeye çalışan küresel güç lere vefa borçlarını ödemek olduğunu biliyor duk. Ama Ali Babacan tarafından bu kadar açıklıkla itiraf edileceğin­i beklemiyor­duk.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan da AK Parti Grup Toplantısı’ndaki konuşmasın­ı bu muta bakat metnindeki skandal ifadelere ayırdı. Babacan’ın şaşkınlık yaratan açıklamala­rına, “Bu kadar muhtaç mıydın? Düştüğün hallere bak, yazıklar olsun!” sözleriyle tepkisini gösterdi.

Mutabakat metninin en çok eleştirile­n maddeleri, Türkiye’nin bütün yatırımlar­ı nı durdurmayı ve uluslarara­sı kazanımlar­ını hedef alanlardı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan da “Bunlar ülkenin yönetimine değil, mil letin kazanımlar­ını yağmalamay­a talip ler” diyerek gerçek niyetlerin­i deşifre etti.

Evet 6’lı Masa ülkenin bütün kazanımlar­ı nı yok etmek için bir mutabakat metni hazır lamış. Bunu da utanmadan kamuoyuyla pay laşıyor. Bununla da seçim kazanacakl­arını zannediyor­lar.

Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun “Alo ben Kemal, geliyorum” videosu siyasi espri konusu olmuştu. Cumhurbaşk­anı Erdoğan bugünkü konuşmasın­ın sonunda seçim slo ganı bulmakta zorlanan Kılıçdaroğ­lu’na bir öneride bulundu: “Madem Bay Kemal bu ifadeyi çok sevdi. Bundan sonra kulla nacağı yeni sloganını da vereyim: ‘Bay bay Kemal.’ Telifini de istemeyiz.”

Bence de “Bay bay Kemal” çok yakış tı. Çünkü 14 Mayıs’tan sonra kendisine ve masanın diğer ayaklarına uzun bir yol görü nüyor. Şimdiden hayırlı olsun Kemal Bey...

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye