Sabah

KOYUN HIRSIZINA rüşvetle imar kıyağı

İyi Partili Belediye Başkanı Ünal Çetin’in de içinde olduğu yolsuzluk soruşturma­sında detaylar netleşiyor. Koyun hırsızlığı­nı takibe alan polis, Çetin’in pek çok araziyi rüşvet karşılığın­da imara açmaya çalıştığın­ı belirledi

-

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde aralarında İyi Partili Belediye Başkanı Ünal Çetin ve İmar Müdürü Seval Duran’ın da bulunduğu 5 kişinin yolsuzluk ve rüşvet operasyonu­nda gözaltına alınmasıyl­a ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Başkan Çetin’in imar tehditleri­yle adalıları adeta haraca bağladığı belirlenir­ken, şebekenin arazi satışıyla ilgili, geçen aralık ayında koyun hırsızlığı­ndan cezaevine giren K.Ç.’yi kullandığı, çobanlık yapan K.Ç.’nin hırsızlıkt­an elde ettiği parayla Başkan Çetin’e rüşvet ödediği belirlendi.

KOYUN HIRSIZLIĞI­YLA ORTAYA ÇIKTI

Gökçeada’da geçen haziran ayında 65 küçükbaş hayvanın çalınmasın­ın ardından Çanakkale İl Jandarma Komutanlığ­ı, Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın talimatıyl­a aralarında çoban K.Ç.’nin de bulunduğu 4 şüpheliyle ilgili çalışma başlattı. Soruşturma kapsamında K.Ç. ve diğer şüpheliler Jandarma tarafından teknik ve fiziki takibe alındı. K.Ç.’nin telefon konuşmasın­da şebekenin direktifle­riyle 27.10.2022 tarihinde satın aldığı Çınarlı Mahallesi’nde bulunan 3 bin 355 metrekare arazinin imara açılması ve terk payları için Başkan Çetin’e 230 bin lira rüşvet ödediği belirlendi. Bunun üzerine jandarma soruşturma­yı bu yöne kaydırdı. Yaklaşık 2 aylık fiziki takibin ardından koyun hırsızlığı­yla ilgili K.Ç.’nin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

TEKNİK VE FİZİKİ TAKİBE YAKALANDI

Bu arada Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve şebekeyle ilgili elde edilen telefon dinlemeler­i Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na gönderildi. Tarım arazilerin­in imara açılmasıyl­a ilgili CİMER’e yapılan şikâyetler­i de değerlendi­ren Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılı­ğı dosyaları birleştire­rek olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında şebeke teknik ve fiziki takibe alındı. Başkan Çetin ile ortak hareket ettiği ileri sürülen şebekenin Yenimahall­e, Çınarlı ve Kuzu Limanı’nda bulunan 1800 dönüm tarım arazisini imara açmak için tapu sahiplerin­den rüşvet aldığı, bazı arazileri ise imar vaadiyle yüksek fiyattan sattığı belirlendi. Ekipler önceki gün Gökçeada Belediyesi’ne baskın düzenledi. Tarçın ismi verilen operasyond­a İyi Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve İmar Müdürü Seval Duran’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Çanakkale

İl Başkanlığı tarafından görevlendi­rilen avukatlara açıklama yapmaktan kaçınan Başkan Ünal Çetin’in kendine İzmir’den bir avukat tuttuğu öğrenildi. Sorgulamal­ar için emniyet güçlerinin Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’ndan ek süre talep ettiği bildirilir­ken, Çetin ve diğer şüpheliler­in yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

 ?? Ümit Erkan DEMİRCAN
SABAH ?? Ünal Çetin
Gökçeada’da 65 koyunun çalın masıyla ilgili takibe alınan çoban
K.Ç.’nin, satın aldığı 3.5 dönüm arazinin imara açılması için Baş kan Çetin’e 230 bin TL rüşvet öde
diği belirlendi. Başkan Çetin’in , pek çok tarım arazisini de rüşvetle
imara açmaya çalıştığı belirlendi.
Çoban K.Ç.
Ümit Erkan DEMİRCAN SABAH Ünal Çetin Gökçeada’da 65 koyunun çalın masıyla ilgili takibe alınan çoban K.Ç.’nin, satın aldığı 3.5 dönüm arazinin imara açılması için Baş kan Çetin’e 230 bin TL rüşvet öde diği belirlendi. Başkan Çetin’in , pek çok tarım arazisini de rüşvetle imara açmaya çalıştığı belirlendi. Çoban K.Ç.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye