Sabah

Aslan yaralı bırakılmaz

-

Rashica’nın form grafiği onu banko yapmıyorsa -ki öyle- Okan Buruk’un geçen hafta iyi oynamış ve gol atmış Dubois yerine Emre tercihi santra noktasına gelirken yanlıştı. Geraldo, Galatasara­y’ın sol kanadını ilk 15 dakikada peri şan ettiğinde belki oyuncu değiştiril­mez, ama en azından Emre’ye ‘Hücuma çıkma ve Geraldo’ya yakın oyna’ dersiniz..

Liderin, ligin son sırasındak­i takıma ilk yarıda 5 net gol pozis yonu vermesi ve kalesinde iki gol görmesinde tek suçlu Emre değil elbette. Orta alanda kayıp oyunuyla Oliveira, etkisiz Rashica ve geriye kademeye gelmeyen Kerem de hatalıydı. Bitiremedi­kleri her hücum Ümraniye atağına dönüştü ve cepheden, kopya pozisyonla­rda kalede Muslera sağlam durunca konuk ekip soyunma odasına önde ama bir uyarıyla gitti: “Aslan’ı vuruyor san, öldüreceks­in, yaralı bıra kırsan peşini bırakmaz.”

Ara hafta maçında Ümraniye’nin oyundan düşeceği belliydi. 10 kişi kalmak ise harakiri... Okan Buruk doğru değişiklik­lerle paniği önledi. Bitik görünen Oliveira yerine Mata ve ceza sahasında iki stoperin kafasını karıştırac­ak ve İcardi’yi markajdan kurtaracak Gomis. Arjantinli “deli” beraberlik golünde Panenka penaltısın­ı tercih ederken, galibiyeti getiren gol Beşiktaş der bisindeki golün dejavusuyd­u. Maçın adamları Galatasara­y’da koca orta saha yı süpüren Torreira ve son zamanların en etkili kanat performans­ını orta ya koyan Geraldo. 11 seri galibiyet elbette mükemmel ama bu maç, Okan Buruk’un kalan haftalarda set hücumların­da bitirilmey­en atakların başlarına açabileceğ­i sıkıntının röntgenini verdi. Teşhis varsa tedavi de vardır.

 ?? ?? Okan Buruk doğru değişiklik­lerle paniği önledi.
Okan Buruk doğru değişiklik­lerle paniği önledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye