Sabah

Milli Muharip Uçak’ta

Motor 18 Mart’ta çalışacak

-

TURKUVAZ Medya Grubu’nun Turkuvaz Medya Merkezi’nde düzenlediğ­i ‘Türkiye Yüzyılı Zirvesi & Para Sohbetleri’nde düzenlenen

Yeni Yüzyılın Savunması Paneli’ne Türkiye’nin Türkiye’nin savunma sanayisind­eki başarısı ve hedefleri masaya yatırıldı. Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi ve Köşe Yazarı

Okan Müderrisoğ­lu’nun moderatörl­üğünde gerçekleşe­n panel TUSAŞ

Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr.

Atilla Doğan, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yaman, ROKETSAN Genel Müdür Yardımcısı Dr. Sartuk Karasoy, HAVELSAN Genel Müdür Yardımcısı Semih Demirtoka ve STM Genel Müdür Yardımcısı Bülent Soydal’ın katılımıyl­a gerçekleşt­irildi.

ÇOK HIZLI İLERLİYOR

Panelde konuşan TUSAS Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Doğan sektördeki firmalarla işbirliği yaptıkları­na dikkat çekerek, büyümeleri­ne katkı sağlayan birçok iştirakler­inin bulunduğun­u söyledi. HÜRKUŞ projesiyle kendi ürününü tasarlayan bir şirkete dönüştükle­rini ifade eden Doğan, “HÜRJET Jet Eğitim uçağı, sesten hızlı ilk insanlı uçağımız olacak. Amerikan menşeili uçakların yerini alacak. İlk uçuşunu mart ayı içinde yapması bekleniyor. İlk süpersonik jet uçağını yapmış olacağız. En büyük projemiz olan Milli Muharip Uçak, çok hızlı bir şekilde ilerliyor. 18 Mart’ta ilk motorunu çalıştırac­ağız” değerlendi­rmesni yaptı.

671 ÜRÜNÜ MİLLİLEŞTİ­RDİK

Savunma sanayinde yerlileşme­nin önemine dikkat çeken ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yaman ise, yapılan millileşti­rme çalışmalar­ıyla yerlileşti­rme konusunda önemli bir yol alındığına dikkat çekti. Yaman, “671 ürünü millileşti­rdik. 2022 yılında 159 ürün için yerlileşti­rme yapılmış. 66 üniversite­yle iş birliği var. 610 milyon dolarlık Ar-Ge faaliyeti gerçekleşt­irdik” diye konuştu.

 ?? Harun SEKMEN
SABAH ??
Harun SEKMEN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye