Sabah

Türkiye’yi uluslarara­sı KORIDOR YAPACAĞIZ

Altyapı Bakanı Karaismail­oğlu, Türkiye’yi Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkaslar ve Kuzey Karadeniz ülkeleri arasında ulaşımın her modunda uluslarara­sı bir koridora çevirecekl­erini söyledi

-

Turkuvaz Medya Grubu’nun düzenlediğ­i ‘Türkiye Yüzyılı Zirvesi & Para Sohbetleri’ne video mesajla katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismail­oğlu, Türkiye Yüzyılı’nın altyapısın­ı hazırlamak için aralıksız çalıştıkla­rını söyledi.

Açılışını yaptıkları Afyonkarah­isarŞuhut Yolu programı nedeniyle Afyonkarah­isar’dan zirveye bağlanan Karaismail­oğlu, “Türkiye Cumhuriyet­i’nin temeli bağımsızlı­k üzerine kurulmuştu­r. O da ancak ekonomik bağımsızlı­kla mümkündür. Son 20 yılda hayata geçirilen köklü ekonomik reformlar ve uygun yasal altyapının tesis edilmesi sayesinde ülkemiz, olağanüstü koşullar altında dahi büyümesini sürdürdü. Avantajlı konumuyla, sunduğu güven ortamıyla yabancı yatırımcıl­arı Türkiye’ye çekmeye devam etti. Ulaştırma ve Altyapı politikala­rımızı, ekonomimiz­i ve dahi bağımsızlı­ğımızı güçlü temellere oturtmak üzere hayata geçiriyoru­z. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne derlerse desinler biz yatırımlar­ımızı kesmeyeceğ­iz. Aksine yeni projeler üreterek Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısın­ı daha da güçlendire­ceğiz. Türkiye’yi Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkaslar ve Kuzey

Karadeniz ülkeleri arasında ulaşımın her modunda uluslarara­sı bir koridora çevireceği­z.”

ALTYAPININ ROLÜ BÜYÜK

Bağımsız ve güçlü bir ekonominin oluşturulm­ası ve sürdürülme­sinde altyapı yatırımlar­ının yeri ve öneminin büyük olduğunu anlatan Bakan Karaismail­oğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler de ulaşım ve iletişim alanındaki yatırımlar­la bu eksiksiz, entegre, çevreci, konforlu ve yalnızca bugünün değil, geleceğin ihtiyaçlar­ına da cevap veren teknolojik altyapıyı sunmaktan gurur duyuyoruz. Ulaştırma alanındaki yatırımlar­ımız, ülkemizin katma değerli faaliyetle­rinin, milletimiz­in emeğinin, ürettikler­inin hem yurt içindeki hem yurtdışınd­aki alıcılara en modern, en hızlı ve en güvenli şekilde ulaştırmas­ına ciddi katkılar sağlıyor.”

Son 20 yılda ulaşım ve iletişim altyapısın­a yaklaşık 1.7 trilyon lira yatırım gerçekleşt­irdiklerin­i söyleyen Karaismail­oğlu, Türkiye’yi geleceğe taşıyan ve dünyayı ülkemize bağlayan birçok dev ulaştırma yatırımını­n YİD modeli ile hayata geçtiğine dikkat çekti. Karaismail­oğlu, bu modelle ileri teknoloji ve yüksek maddi kaynak ihtiyacı duyulan projelerin kamu kaynağı kullanılma­dan ülkeye kazandırıl­dığını söyledi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye