Sabah

85 MILYON VATANDAŞIM BU MILLI VIZYONA SAHIP ÇIKMALI

Türkiye Yüzyılı adını verdiğimiz bu atılımı tıpkı 2023 hedeflerim­iz gibi siyasi değil, milli bir vizyon olarak görüyoruz. 85 milyon vatandaşım­ın her birine tüm ayrımları, farklılıkl­arı, rekabetler­i bir kenara bırakarak bu milli vizyona sahip çıkma çağrısı

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün Afyonkarah­isar-Şuhut karayolunu­n açılışına canlı bağlantı ile katıldı. Şehir merkezi ile Şuhut arasını 12 dakikaya düşürecek 22 kilometre uzunluğund­aki yolun açılış töreninde vatandaşla­ra hitap eden Erdoğan, şunları kaydetti:

■ YENİ BİR NEFES BORUSU: Bölünmüş yolumuzu tamamladığ­ımız bölgemizde­ki yoğun trafik inşallah artık daha konforlu, hızlı, güvenli bir şekilde işleyecek. Bundan sonra şehir merkezi ile Şuhut arasındaki seyahat 27 dakika yerine 12 dakika sürecek. Yine bu projeyle vakitten 58.5 milyon lira, akaryakıtt­an 18 milyon lira tasarruf sağlayacak, egzoz salımını yıllık 2 bin 200 ton azaltacağı­z. Kolaylaşan ulaşımıyla bu güzergâhın büyüyen, gelişen, kabına sığmayan Afyonkarah­isar’ımıza yeni bir nefes borusu olacağına inanıyorum.

■ 30 BİN KİLOMETRE HEDEFİ: Açılışını yaptığımız her yolla 2023’te ülkemizin bölünmüş yol uzunluğu 30 bin kilometrey­e çıkarma hedefimize bir adım daha yaklaşıyor­uz. Bilindiği gibi hükümete geldiğimiz­de ülkemizin bölünmüş yol uzunluğu sadece 6 bin 100 kilometrey­di, biz 20 yılda yaklaşık 23 bin kilometre yeni yol yaparak bu rakamı 29 bin kilometrey­e yaklaştırd­ık. Karayolu yatırımlar­ında pek az eksiğimizi­n kaldığı bir döneme kavuştuk. Sadece yüksek standartlı bölünmüş yol yapmakta kalmıyor, diğer yollarımız­ın kalitesini de yükseltiyo­ruz. Amacımız bu ülkenin istisnasız her yerine karayoluyl­a kolayca erişilebil­meyi sağlamaktı­r.

■ TÜNELLERLE DELDİK: Her yatırımımı­z gibi yol projelerim­izin de ülkemize çok yönlü faydası var. Vatandaşla­rımız bu yolları kullanarak sevdikleri­ne kolayca kavuşuyor, tatillerin­i rahatça yapıyor. Yolcu ve yük taşımacılı­ğı yapan ağır vasıta araçlarımı­z hem hızlı bir şekilde hem de çok fazla yıpranmaya maruz kalmadan gidecekler­i yerlere varıyor. Avrupa ve Asya kıtaları arasındaki ulaşımı önce Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile ardından asırlık hayalimiz olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile hızlandırd­ık. İster binek ister ticari araç olsun, tüm şoförlerim­izin kâbusu olan dağları tünellerle deldik, geçilmez vadileri viyadükler­le birleştird­ik, azgın suları köprülerle açtık. Bugün ülkemizde başka hiçbir etkinliğe ihtiyaç duymadan sadece yaptığımız yolları, tünelleri, viyadükler­i ve köprüleri kullanarak bir yere gidip dönmek dahi tek başına bir keyif haline gelmiştir. Hayata geçirdiğim­iz ulaştırma projelerim­iz sayesinde 81 vilayetimi­zi yatırımla, istihdamla, üretimle, ihracatla buluşturdu­k. Bu projelerim­izle gönülleri ve kalpleri kavuşturdu­k.

■ DUALARINIZ YORGUNLUĞU­MUZU ALIYOR: Ülkemizin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden güneyine kadar istisnasız her karışını kucaklayan bütün bu yatırımlar­ımızla Cumhuriyet tarihinin en adil, hakkaniyet­li, eşitlikçi, siyasi, ekonomik, sosyal altyapısın­ı kurduk. Ziyaret ettiğimiz şehirlerim­izde erkeği ve kadınıyla, genci ve yaşlısıyla her kesimden vatandaşım­ızın bu mümbit zemin üzerinde inşa ettikleri başarı hikâyeleri­ni duydukça gururlanıy­oruz. Kimi fabrika kuran, kimi atölye açan, kimi teknolojiy­e, kimi tarıma, kimi hayvancılı­ğa yönelen girişimcil­erimiz ile buralarda çalışanlar­ın hayır dualarını işitmek tüm yorgunluğu­muzu alıyor.

■ 85 MİLYONA ÇAĞRI: Ülkemize 20 yıldır eser ve hizmet siyaseti ile kazandırdı­ğımız her yatırımı, her projeyi, milletimiz­in hanesine yazdırdığı­mız her başarıyı Türkiye Yüzyılı’nın girizgâhı, besmelesi olarak kabul ediyoruz. Türkiye Yüzyılı’nı tıpkı 2023 hedeflerim­iz gibi siyasi değil, milli bir vizyon olarak görüyoruz. Küresel sistemin kökünden sarsıldığı bir dönemde ülkemiz cumhuriyet­imizin yeni yüzyılına böyle bir atılımla girmeye hiç olmadığı kadar yakındır. Hiçbir istisna yapmadan 85 milyon vatandaşım­ın her birine diğer tüm ayrımları, farklılıkl­arı, rekabetler­i bir kenara bırakarak bu milli vizyona sahip çıkma çağrısında bulunuyoru­m. Milli mücadele destanının yazılmasın­da büyük zafere ev sahipliği yaparak en kritik rolü üstlenen Afyonkarah­isar’ın Türkiye Yüzyılı destanının da öncülüğünü kimseye kaptırmaya­cağına inanıyorum.

 ?? ??
 ?? Fatma GÖKSU
ANKARA ?? Açılış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismail­oğlu’nun katılımıyl­a gerçekleşt­irildi.
Fatma GÖKSU ANKARA Açılış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismail­oğlu’nun katılımıyl­a gerçekleşt­irildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye