Sabah

Konsoloslu­kları neden kapatıyorl­ar?

- MEHMET BARLAS PEaUlaV#VaEaK.FoP.WU

Hollanda, İngiltere, Fransa ve Almanya’nın ardından farklı Avrupa ülkeleri, İstanbul başkonsolo­sluklarını kapatıyor. Gerekçeler­i ise “güvenlik”. Avrupa’da alçağın biri, birkaç ülkede Kuran-ı Kerim yakıyor. Buna engel olmadıklar­ı gibi konsoloslu­klarını ve özel okullarını kapatıyorl­ar. Avrupa ülkeleri “seçimlere ay kala” bu eylemi yaparken sonuçların­ı da elbette biliyor. Turizm durur, borsa çöker, yabancı sermaye kaçar ve Türkiye güvensiz bir ülke haline gelir diye umuyorlar.

İçişleri Bakanı 6üleyman 6oylu dün kameraları­n karşısına geçip Avrupa ülkelerini­n bu konsoloslu­k kapatma operasyonu­nun perde arkasını tek tek anlattı. Olayın çok farklı yönleri varmış.

Uluslarara­sı bazı istihbarat elemanları, Türkiye’deki DEAŞ mensupları­na işbirliği teklif etmiş. Bunu Türk istihbarat birimleri saniye saniye takip etmiş. Sonra da 15 kişi gözaltına alınmış. O istihbarat elemanları­nın “hangi ülkeye çalıştıkla­rı” da biliniyor. Siz de rahatlıkla tahmin edebilirsi­niz.

Asıl terörist sizsiniz!

6üleyman 6oylu, İstanbul İstiklal Caddesi’nde geçen kasım ayında gerçekleşt­irilen terör eylemini önceden bildikleri­ni iddia eden Batılı ülkelere şu çarpıcı soruyu da sordu: “0adem o kadar çok biliyor dunuz avucunuzun içindeki PKK’nın ve YPG’nin İstiklal Caddesi saldırısı nı, niçin Türkiye’ye haber vermediniz? Organize ettiğiniz, arkasında olduğu nuz İstiklal Caddesi patlamasın­ı neden Türkiye ile paylaşmadı­nız?”

15 Temmuz’un arkasından da bunlar çıktı. PKK terör örgütünden DEAŞ’a kadar kimleri dünyanın başına bela ettiklerin­i artık bilmeyen yok. Şimdi utanmadan terör tehlikesin­den bahsediyor­lar. Terörün kaynağı da sizsiniz, terör tehlikesiy­le korkutup demokrasil­ere zarar vermeye çalışan da.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye