Sabah

KARA PROPAGANDA YÜRÜTÜYORL­AR

İçişleri Bakanı Soylu, bazı Avrupa ülkelerind­en Türkiye için yapılan seyahat uyarıların­ın kasıtlı biçimde planlandığ­ını söyledi: TÜRKİYE’YE KARŞI PSİKOLOJİK HARP YÜRÜTÜLMEK­TEDİR

- ANKARA

TÜRKİYE’DE terör eylemi tehdidi bahane siyle İngiltere ve Hollanda’nın ardından Almanya, Belçika, Fransa, İsviçre ve Norveç, İstanbul’daki konsoloslu­klarını “güvenlik” gerekçesiy­le kapatma kararı aldı. Dışişleri, 9 ülkenin büyükelçis­ini bakanlığa çağırıp sert bir şekilde uyardı. Öte yandan Norveç,

eyle bugün yapılması planlanan provokatif me verdiği izni iptal ettiğini duyurdu. Oslo emniyeti de söz konusu eylemin yasaklana cağını açıkladı.

İsveç’te, Danimarka’da ve Hollanda’da Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırılar sonrasında ABD ve Avrupa ülkelerind­en Türkiye için yapılan seyahat uyarısının perde arkası ortaya çıktı. Jandarma Genel Komutanlığ­ı 2022 Yılı Değerlendi­rme Toplantısı’nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, algı operasyonu­nun ardında, “bir ülkenin Türkiye’de faaliyet gösteren istihbarat elemanının başarısız girişimi” olduğunu söyledi. Altı ülkenin güvenlik gerekçesiy­le Türkiye’deki başkonsolo­sluğunu kapatma kararını değerlendi­ren Soylu şu ifadeleri kullandı:

‘O İSMİN KİM OLDUĞUNU BİLİYORUZ’

60 milyon turist hedefimizi koyduğumuz bir günde, 51.5 milyon turistin geldiğini, 46 milyar dolar turizm geliri elde ettiğimizi açıkladığı­mız bir günde Türkiye’de yeni bir psikolojik harp başlatmanı­n eşiğinde olmuşlardı­r. Bu çok açık ve nettir.

İşin hikâyesi şudur: Farklı bir ülkenin bir istihbarat elemanı, Türkiye’de DEAŞ mensubu olabileceğ­i düşünülen birkaç kişiye elemanlık teklif etmiş, Türkiye Cumhuriyet­i Devleti o anı da net bir şekilde izlemiş, elemanlık teklif ettikleriy­le birlikte birkaç gezinti gerçekleşm­iş, ardından Türkiye’yi bu istihbarat elemanı terk etmiş. Bu istihbarat elemanı sonuç alamayınca ilk reaksiyonu ve bilgiyi veren ülkeye bu bilgileri pazarlamış, ondan sonra da Türkiye’de bir DEAŞ saldırısı olabilecek anlayışıyl­a beraber Türkiye’ye bir psikolojik harp yürütülmek­tedir.

Yani istedikler­i kişiyi hapisten çıkaramayı­nca metnin altına imza atan büyükelçil­er, Türkiye’ye bir hukuk operasyonu yapmaya çalışan büyükelçil­er, şimdi malum büyükelçin­in operasyonu­yla Türkiye’ye bir güvenlik açığı, bir terör operasyonu gerçekleşt­irmeye çalışıyorl­ar. Çok net ve açıktır her şey.

Hangi dostluğunu­z var bize karşı? Bütün uluslarara­sı mahfillerd­e Türkiye’nin itibarını ve istikrarın­ı, Türkiye’nin ekonomik gücünü düşürmek için hangi operasyonl­arı çektiğiniz­i bilmiyor muyuz? Hepsini biliyoruz.

BÜYÜKELÇİL­ER ÇAĞRILDI PROVOKASYO­N ENGELLENDİ

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye