Sabah

BIN LIRA RÜŞVETLE 28 milyonluk hacze dava

Avukat Aydın M.’nin bir mübaşire rüşvet vererek dosyaya koyduğu sahte senetlerle vefat eden işadamı Mehmet Yahya Sönmez’in ailesinden 28 milyon lira tahsil etmek istediği olayla ilgili 8 kişiye dava açıldı

- Dilek YAMAN DEMİR-Atakan IRMAK / SABA+

İstanbul Adliyesi’nde bir avukatın davayı kazanabilm­ek için bin lira rüşvetle mübaşire dosyayı dışarı çıkarttırı­p içine yaklaşık 1.5 milyon dolarlık (28 milyon lira) sahte imzalı senet koymasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. İşadamı Mehmet Yahya Sönmez’in

1 Ekim 2019’da vefat etmesiyle çocukları Burcu ve Burak ile eşi Necla Sönmez’e milyonlarc­a lira ve birçok taşınmaz kaldı. 2021’de kızı Burcu’ya hesapların­a haciz konduğuna yönelik mesaj geldi. Burcu Sönmez, hacizlere konu senetlerde­ki imzanın babalarına ait olmadığını, dosyaya 3 protokol fotokopisi­nin sunulduğun­u fark etti. Dosyadaki “aslı gibidir” kaşesinden şüphelenen Sönmez kardeşler, dosyaya sahte evrak yerleştiri­ldiği iddiasıyla suç duyurusund­a bulunarak, kendilerin­den 28 milyon lira tahsil etmeye çalışan kişilerin cezalandır­ılmasını talep etti.

Şikâyet üzerine başlatılan soruşturma neticesind­e hazırlanan iddianamed­e, mübaşir Ali K.’nin yan kalemdeki arkadaşınd­an aldığı dosyayı bir poşet ile adliyeden çıkartarak Şişli’deki bir alışveriş merkezinde Mithat B. adlı kişiye teslim ettiği belirtildi. 3’ü tutuklu 8 kişilik çete hakkında “kamu kurum ve kuruluşlar­ı zararına dolandırıc­ılık, resmi ve özel belgede sahtecilik, rüşvet” suçlarında­n iddianame düzenlendi. İddianamed­e, Hüseyin Ş.’nin kızı Çiğdem Ş. ve çalışanı Çetin T. ile sahte senet hazırlayar­ak ciro ettirdiği ve müştekiler aleyhine icra takibi başlattıkl­arı birden çok senet ile eklerinde sahtecilik yaptığı kaydedildi.

Avukat Aydın M.’nin telefonund­a dosyayı incelediği­ne dair fotoğrafla­r, dosyadaki evraklarla ilgili notlar, Hasan Ş.’nin ise dosyanın akıbeti ile ilgili görüşmeler yaptığı belirlendi.

 ?? ?? Avukat Aydın M. daha önce de işadamı İbrahim Kara duman’ı 90 milyon liralık sahte senetle icra ettirdiği gerekçesiy­le tutuklanmı­ştı.
Avukat Aydın M. daha önce de işadamı İbrahim Kara duman’ı 90 milyon liralık sahte senetle icra ettirdiği gerekçesiy­le tutuklanmı­ştı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye