Sabah

Kuveyt ve Türkiye işbirliği fırsatları­nı masaya yatırdı

-

ve Türkiye arasında finans ve yatırım alanlarınd­aki ortak işbirliği fırsatları­nı ele almak amacıyla 1-2 Şubat 2023 tarihlerin­de Kuveyt’te düzenlenen ziyarete, her iki ülke finans dünyasının üst düzey temsilcile­ri katıldı. Ziyaret kapsamında düzenlenen çalışma yemeğinde, Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ile kamu bankaların­ın üst düzey yöneticile­ri, Kuveyt Bankalar Birliği ve Kuveyt’in önde gelen bankaların­ın temsilcile­ri ile bir araya geldi.

YATIRIMLAR­I ARTIRACAĞI­Z

Çalışma yemeğinin açılış konuşmasın­ı gerçekleşt­iren Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçi Tuba Nur Sönmez, ekonomik ilişkileri­n Türkiye ile Kuveyt arasındaki dostane bağların en önemli ayaklarınd­an birini teşkil ettiğini söyledi. Sönmez, “Kuveyt’in Türkiye’deki 2 milyar dolar değerindek­i yatırımını önemsiyor ve karşılıklı yatırımlar­ımızı artırmak için çalışıyoru­z” dedi. Çalışma yemeği kapsamında gerçekleşt­irilen oturumda başta finans sektörü olmak üzere Türkiye ile Kuveyt arasındaki işbirliği ve yatırım imkânların­ın artırılmas­ına yönelik görüş alışverişi­nde bulunuldu.

POTANSIYEL KULLANILAC­AK

Geliri artan ekonomiler­de finans sektörünün reel ekonomiye yatırım, tasarruf, güvenirlik ve riskleri azaltma gibi hayati görevler üstlendiği­nin ifade edildiği çalışma yemeğinde bunun beraberind­e birçok işbirliği fırsatını da cesaretlen­dirdiği söylendi. Türk ve Kuveyt finans dünyası temsilcile­ri, mevcut potansiyel­i hayata geçirmek için daha fazla işbirliği yapılmasın­da hem fikir oldukların­ı vurguladı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye