Sabah

Dışarıda ucuz yemek

- HAŞMET BABAOĞLU hasmet.babaoglu#sabah.com.tr

Dükkân küçük. Dışarıda oturduk, hava buz. .okoreçler çok leziz fakat çabuk soğu yorlar, daha doğrusu donuyorlar, hızlı yemek lazım. Eh, dert değil, bu türden atıştırman­ın başka bir neşesi var.

İki yarım, iki çeyrek, bir kola, bir su. Çay vermeyi kaldırmış lar. Şimdi yarım dediğimiz de, malum, eskinin çeyreği.

Kasada “Borcumuz ne"¨ diyorum. “

Gençler, öğrenciler ne yapı yorlar, diye içimden geçiriyo rum. Artık dışarıda onların büt çesine göre neşeli yemek var mı?

Ý

★★★

Tabelalara bakarsanız, her dükkânda kuzu kokoreç var. Bir bilene soruyorum; “1e kuzusu yaKu, kuzu yok, Katta et yok ve iyi bağırsak bulmak artık çok güç¨ diyor.

★★★

Bana sorarsanız, depresyo nun çabuk sonuç veren iki ilacı var: Evde makarna, dışarı da kokoreç.

★★★

Bazı çarşı lokantalar­ı kapı önlerine günlük tabildotla­rını yazıyorlar. Mesela şöyle: Yayla çorbası, salçalı ıspanak, peynir li börek, yoğurt. Böyle olunca fiyat düşük kalıyor. Çünkü bir gıdım kıyma bile işi değiş tiriyor. zorlanıyor­lar. Marka olmuş fasulyecil­er “ucuz yemek¨ kategorisi­nden çıkalı çok oldu; tabakları küçüldü ve en ucuzun da bir tabak kuru 80 lira civa rında. Geçenlerde üç masalı bir yer gördüm, kuru 65 lira. Ah İstanbul, ah!

★★★

Bir pastane. Her katında izdiKam var.

Dışarıdan baktım. Müşteriler tamamen genç kızlar dan oluşuyor. Belli ki, müesse senin Instagram’daki havası bin beş yüz...

Menüye baktım; kruvasan üzeri çırpılmış yumurta 117 lira. Vegan tost isterseniz 144 liraymış.

★★★

Kruvasan dedim de... Kapısında kuyruğa girilen pek ünlü kruvasancı­da bir tuhaflık var. Artık ürünler yanık geliyor, en üst yufka katı taş gibi; tabağa, masaya, her yana kırıntılar halinde dağılıyor. Oysa burayı gazetedeki köşesinde göklere çıkartan Vedat Milor ne demişti? “İyi kruvasanın dışı dağılmaz, fazla kırıntı yap maz.¨

★★★

Aylar önce “6oslu döner dürüm modasında bir bit

İyi tanıdığım ve çarşıların yeniği buluyorum, bizi sos da dolaştığım üç, dört semt tadına alıştırıyo­rlar, sonra var. Uzun yıllar boyunca esnaf içinden döneri çıkartacak la bağ kurmuş küçük lokan lar¨ diye yazmıştım. Öyle oldu. talar, fasulyecil­er, köfteci Tanıdığım bir delikanlıy­a sor ler borç harç içinde kapandılar. dum, “Sosun tadı güzelse sorun Kalanlar da kiralarını ödemekte yok” dedi.

SMS: HASMET yaz 122’ye gönder. (1. 0 TL) MH: 1

facebook.com/hasmetbaba­oglu.sabah

★★★

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye