Sabah

İmamoğlu’nun yolu

- MELİH

Hâlâ aday bulamayan ve kendile rine umut bağlayan seçmenin önüne ikti dar formülü olarak Erdoğan’ı yarışa sokmama hedefi ni koyan bir koalis yona mecburen des tek vermek kolay iş değil.

Gidişatı gören muha lif gazetecile­r, kanaat önder leri, “Coşku yok, ruh yok, heyecan yok” diye rek Altılı Masa’yı en çok da Kılıçdaroğ­lu’nu uyarıyorla­r.

Murat Sabuncu’ya konu şan Bekir Ağırdır’ın şu sözleri muhalefet cephesinde­ki hava nın özeti:

“Kusura bakmasın lar, onlar ne kadar hikâye ye büyük ulviyetler eklerler se eklesinler bu beceriksiz­lik. Yönetim beceriksiz­li ği. Bütün bunları kamu oyu önünde konuşmak zorundalar mı? Her gün birbirleri­ni ziyaret ediyor lar.

Ý

A/T,12.

Konuşmak bu kadar mı zor anlamıyoru­m ki.

Bütün bunlar medya önünde yapıldığı zaman bu tartışma, umut ve coşku yaratmıyor.”

Coşkuyu verecek aktör aranırken İmamoğlu da yurt gezilerine yükleniyor. “Haysiyet mücadelesi için Giresun’a” gidiyor.

İmamoğlu alternatif­inin rafa kalktığını düşünenler bence çok acele etmesinler.

Zira “İBB’yi gözden çıkartamaz” diyenlerin aksi ne İmamoğlu önünde beli ren yolların nereye ulaşa cağını görüyor.

Millet İttifakı kendisi dışın da bir adayla 2023 seçimle rini kazanırsa 2019’da yaka ladığı ve hâlâ kısmen devam ettirdiği “muhalefeti­n umudu” imajı çöpe gidecek. Tarihi bir fırsatı kaçırmış olacak.

Cumhur İttifakı kazanırsa zaten 2024 yerel seçimlerin­de İstanbul’u da kaybedeceğ­ini görüyor. Seçmen, İETT oto büslerinin duraktaki yol cuları ezerek öldürmesin­i değil de cumhurbaşk­anlı ğı yarışını “haysiyet mese lesi” gören, İstanbul’u 4 yılda aldığından daha kötü hale getiren bir bele diye başkanına elbette fatura kesecek.

Dolayısıyl­a İmamoğlu’nun son dakikaya, adayların YSK’ya bildirilme­si gere ken günün mesai saati biti mine kadar adaylık iddiasın dan vazgeçemey­eceğine, her türlü teklife de açık oldu ğuna emin olabilirsi­niz.

 ?? ??
 ?? PHOLK aOWLnoN#VaEaK FoP Wr ??
PHOLK aOWLnoN#VaEaK FoP Wr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye