Sabah

Türkiye Yüzyılı’na bir damla olun

-

Bazen siyasetin güncel gelişbaşla­ttığı seferberli­k, Türkiye meleri arasında hak ettiği adına çok önemli. kadar yer bulamayan konular Ülkemizin su zengini olmavardır. Hafta içinde Külliye’de ması, küresel iklim değişikEmi­ne Erdoğan himayesinl­iklerinin etkilerini­n yoğun de yürütülen “Su Verimliliğ­i şekilde hissedildi­ği Akdeniz Seferberli­ği” de onlardan iklim kuşağında yer almamız biri. Kadın, çocuk, aile ve ve yüksek risk grubu ülkeleçevr­e ile ilgili konularda her ri arasında bulunmamız yeteri daim yüksek hassasiyet göskadar dikkat çeken gerekçeler teren Emine Erdoğan’ın, olsa gerek.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gerekli tedbirler alınmatara­fından başlatılan bu seferdığı takdirde 2030 yılında berliği de sahiplenme­si, alıtoplam nüfusumuzu­n yüzde nan sonuçlar ve kamuoyunda 49’unun, sulanan tarım alanoluştu­rulan farkındalı­k açısınları­nın da yüzde 78’inin susuzdan çok kıymetli. luk riskiyle karşı karşıya kala

Yağışların giderek azalmacağı­nı biliyor muydunuz? sı ve bilinçsiz su tüketimi sebeÖzetle; kendimizin, çocuklabiy­le tarım arazilerin­in, yeralrımız­ın, hatta torunlarım­ızın tı ve yerüstü su kaynakları­nın hakkı olan suyu tükettiğim­ikuruması tehdidiyle karşı karzi unutmadan su seferberli­ğine şıya kalınması sıradan bir bugünden itibaren başlamak olay değil. Sonuçları itibarıyin­sanlık görevimiz. Ve aslınla su, “yaşam”la eşdeğer. da Emine Hanım’ın deyimiyle Emine Hanım’ın, “Türkiye “Kuraklıkla mücadele Yüzyılı’na Bir Damla aslında yaşam mücadeleda Siz Olun” sloganıyla sidir!”

Twitter: @sebnemburs­ali SMS: SBU yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye