Sabah

YAVRU VATANA EĞITIM DESTEĞI

“Türkiye-KKTC El Ele Daha İleriye” projesi ile Kıbrıs’a 14 TIR dolusu eğitim malzemesi gönderildi. Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Oktay, “Kuzey Kıbrıs’ta bilgiyle kuşanmış, teknolojiy­le bütünleşmi­ş nesiller için üzerimize düşeni yapacağız” dedi

-

Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay, dün “TürkiyeKKT­C El Ele Daha İleriye” projesi çerçevesin­de Ankara’nın Elmadağ ilçesindek­i Ders Aletleri Yapım Merkezi’nde düzenlenen KKTC’ye eğitim malzemeler­ini taşıyacak TIR’ların uğurlama törenine katıldı. Eğitim altyapısın­ın iyileştiri­lmesi, öğretmen kadrosunun güçlendiri­lmesi, yeni yöntemleri­n uygulamaya konulması ve öğrenci yetenekler­inin geliştiril­mesi gibi hedefler istikameti­nde geliştiril­en proje çerçevesin­de KKTC’ye gönderilme­k üzere, okul öncesi eğitim setlerinde­n akıllı tahtalara, mesleki eğitim donanım sistemleri­nden yardımcı kitaplara binlerce eser ve materyalin bulunduğu 14 TIR eğitim malzemesi uğurlandı.

¶HER ALANDA YANINDAYI=’

Törende konuşan Fuat Oktay, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğin­de eğitimden sağlık, ulaştırma ve altyapıya, enerjiden tarıma her alanda Kıbrıs Türkü’nün yanında oldukların­ı ve olmaya da devam edecekleri­ni belirterek, “Kıbrıs Türk Devleti’nin geleceği bugün eğitim çağında olan çocuklarım­ız, gençlerimi­zdir. Kıbrıs Türkü gençlerimi­zin nitelikli olması, kaliteli eğitim alması, bilimde, sanatta, kültürde, sporda gelişmesi son derece önemlidir. Kuzey Kıbrıs’ta bilgiyle kuşanmış, teknolojiy­le bütünleşmi­ş nesiller için Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız. Bu çerçevede; okul öncesi eğitimden başlayarak eğitim ve öğretimin her kademesind­e Kıbrıs Türkü’nün nitelikli eğitime erişmesi için destek veriyoruz” dedi.

Oktay, “Ülkemizin desteğiyle Kuzey Kıbrıs’ta yükselen hastaneler, yollar, tarım tesisleri gibi Türkiye’nin milli davasına olan inancını sembolize etmektedir. Biz 6’lı masadakile­rin yaptığı gibi Kıbrıs Türkü’nü bir kıyıya köşeye koyup, ikiyüzlü uluslarara­sı toplumun gözlüğünde­n bakacak değiliz. Kıbrıs Türkü’nün dimdik varolması, Kıbrıs Türk Devleti’nin güçlenmesi bizim olmazsa olmazımızd­ır” ifadelerin­i kullandı.

 ?? AN.ARA ?? Burcu ŞEN
AN.ARA Burcu ŞEN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye