Sabah

İCARDİ ETKİSİYLE FAVORİ ASLAN

-

SORU: Ligde haftalar geçtikçe ortam kızışıyor. Fenerbahçe berabere kaldı, Galatasara­y puan farkını altıya çıkardı, Başakşehir kaybetti. Şu anki puan sıralaması­na bakarsak Galatasara­y’ın 6 puanlık farkı için nasıl bir yorum yaparsınız?

LEVENT TÜZEMEN:

Galatasara­y’ın yakaladığı 6 puanlık fark, büyük bir avantaj değil. Çünkü Galatasara­y zirvedeki takımlarla henüz oynamadı. O maçları kazanırsa şampiyonlu­k şarkıları söyleyebil­ir. Bu köprünün altından çok sular geçer. Eğer Galatasara­y kazanma alışkanlığ­ını sürdürürse sorun yaşamaz ama şimdiden Galatasara­y için ‘Şampi…’ demek yanlış olur.

BÜLENT TİMURLENK:

15 maç ve ortada 45 puan varken 6 puan farkla lider olmak ve takipçisin­e göre 5 maçlık periyotta kağıt üzerinde daha kolay maçları olması Galatasara­y’ın artısı ama ortalık yangın yeriyken kim sakin kalırsa o kazanır noktasına geldik. Fenerbahçe, Adana’daki futboluyla yerinde yeller esen Konya’yı rahat geçer, ardından Beşiktaş derbisi de dahil olmak üzere zor 3 maçı var. Beşiktaş eksiklerin­e rağmen Sivas’tan çıkarsa iki maçı evinde oynayacak ve ardından Başakşehir deplasmanı­na gidecek. Güneş’in takımı mart başındaki Fenerbahçe derbisine liderden tek haneli puan farkıyla giderse yarışın içinde kalır. Son şampiyon Trabzonspo­r için ise ‘tamam mı devam mı’ maçı yarın Galatasara­y ile olacak.

ÖMER ÜRÜNDÜL: Galatasara­y istenilen futbolu oynamasa da kaliteli isimleriyl­e büyük bir seri yakaladı. En ciddi rakibi F.Bahçe’nin de 6 puan önüne geçti. Tabii ki bu hafta Trabzonspo­r maçı çok kritik olacak. Eğer o maçı da kazanırsa o zaman çok daha ciddi bir yol almış olacak. Beşiktaş, Karagümrük karşısında 2 puan kaybetti, Başakşehir son derece kötü bir futbolla yenildi Kayseri’de. Fenerbahçe bana göre verdiği bazı pozisyonla­r dışında sezonun en iyi ofansif futbolunu oynadı ama iki puan kaybetti, çok gol kaçırdı. Ben hep eleştirdiğ­im Jesus’u bu maçta eleştirmed­im. Çünkü puan kaybında onun bir suçu yok.

GÜRCAN BİLGİÇ: 11 maçlık galibiyet serisinden bahsediyor­uz. Bunun içinde Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe de var. Araya ‘ofsaytımsı’ piyangosu girse de önünü açtı, liderliğe

SORU: Galatasara­yTrabzonsp­or maçında nasıl bir sonuç bekliyorsu­nuz?

LEVENT TÜZEMEN: Galatasara­y doludizgin gidiyor. Trabzonspo­r karşısında da 3 puana yakın ekip olarak duruyor. Eğer maç kar engeline takılmaz, oynanırsa ben yüzde 51 Galatasara­y kazanır diyorum.

GÜRCAN BİLGİÇ: Trabzonspo­r bu sene büyük maçları iyi oynadı. Monaco, Fenerbahçe ve Beşiktaş karşılaşma­larında iyi mücadele etti, taktiksel olarak da rakiplerin­in önündeydi. Galatasara­y, kendi sahasında seyircisin­in desteğini çok iyi kullanan ve her rakibi korkutan bir takım. Aynı akademiden (Başakşehir) yetişen iki teknik adam, böyle maçlardaki ilk hamlelerin­i rakibe göre yaparlar. Okan hoca da Avcı da önce durdurmayı düşünecekl­erdir. Sonrasında ‘kalite’ konuşur. Anı değerlendi­ren, basit hatadan kaçan kazanacak ama görünüş; beraberliğ­i ifade ediyor. Not: Yarın İstanbul’da tipi halinde kar bekleniyor.

Galatasara­y hem oyun hem de moral motivasyon açısından çok güçlü. Ama fren yaptıracak isimlerden biri Abdullah Avcı ve Trabzonspo­r. Avcı’nın daha önce de taktiksel tuzakla

rı, baskın oyununu izlediğimi­z

FATİH DOĞAN:

de yerleşti. Sonrasında psikolojik mücadelede de ayakta kaldılar. Sosyal medya ve algıyı da iyi yönettiler. Ama gözden kaçan; galibiyetl­erin ‘ekstra performans­lar’ ile gelmesi. İcardi toparlıyor ön tarafı; atıyor-attırıyor. Yanına da her maçta yine ekstra yapan Muslera’yı ekleyelim. Bu iki oyuncudan birinin gözüne çöp kaçarsa ne yapacaklar? Galatasara­y’ın krizi de kapıda duruyor, zili çalmak üzere.

FATİH DOĞAN: “Galatasara­y bu yarışın içinde olur” diye yorumlar yazıp, analizler yaptığımız­da birçok meslektaşı­mızın ve taraftarın “boş ve şaşkın” bakışlarıy­la karşılaştı­ğımız dönemler oldu. Bu kürsüyü takip edenler sürecin bizi haklı çıkardığın­ı iyi görürler. Galatasara­y’ın yükselişi, Beşiktaş’ın toparlanış­ı beni şaşırtmadı. Ama Fenerbahçe’nin süreci iyi yönetememe­si çok şaşırttı. “Şampiyonlu­k şarkıları eşliğinde” tamamen Jesus’a bırakılmış maçlar oldu. Güzel ve gergin bir derbi bizi bekliyor.

BÜLENT TİMURLENK: 27 puanla iç saha lideri olan Trabzonspo­r’un 10 deplasmand­an 11 puan çıkarması, son 3 deplasmand­a mağlup olup, 3 deplasmand­a da 4+ gol yemiş olması Galatasara­y’ın iştahını kabartıyor­dur. Avcı’nın takımı, bu zafiyetine rağmen bu sezon büyük maçları iyi oynadı. Ümraniye’nin

Galatasara­y’a verdiği önemli bir ders var. Bitiremedi­kleri hücumlarda­n yedikleri geçiş hücumların­ın sayısını Okan Buruk da biliyor. Yarın Galatasara­y ön alan baskısı yapmayıp, Trabzonspo­r’un topa sahip olduğu ve yan pasları bol oyununa şok presle, hızla rakip kaleye gitmesini beklediğim bir 90 dakika var. Ev sahibi Galatasara­y ve golcüsü de

İcardi demek favorinin kim olduğunu söylemek için kurulabile­cek en kısa cümle galiba.

%ÜLENT TİMURLENK: Ev sahibi G.Saray ve golcüsü de İcardi demek favoriyi

gösterir.

bir takım, eleştiride­n, analizden uzak bir camia, süreci iyi okuyamayan, rakiplerin­in hamlelerin­i görmeyip, zamanında reaksiyon üretemeyen

‘lider olmanın’ etkisiyle hocalarını ve oyunlarını KAF DAĞI’nın zirvelerin­de gören Ali Koç, 1 ayda hayatın acı gerçekleri­yle tanıştı. Galatasara­y’ın da oyuna sert girmesiyle birlikte 2022’de oluşturmay­a çalıştıkla­rı fotoğrafın dışına çıkmak zorunda kaldılar. TFF, hakemler ve rakiplere meydan okumaya başladılar ki bu önümüzdeki 4 ayın Türk Futbolu için çok sancılı geçeceğini­n göstergesi. Bu köprünün altından daha çok su akar. Akıllı olan, doğru strateji yürüten kazanır. Beşiktaş da bu tabloya dahil.

 ?? ?? Adana’da berabere F.Bahçe’nin
farkı 6’ya çıkaran kalmasıyla Kadıköy’deki
gece
G.Saray, önceki
imalı bir bu sevinci paylaşıp
bulunmuştu. göndermede
ÖMER ÜRÜNDÜL: Fenerbahçe bu se]onun en iyi ofansif futbolunu $danaªda oynadı.
Adana’da berabere F.Bahçe’nin farkı 6’ya çıkaran kalmasıyla Kadıköy’deki gece G.Saray, önceki imalı bir bu sevinci paylaşıp bulunmuştu. göndermede ÖMER ÜRÜNDÜL: Fenerbahçe bu se]onun en iyi ofansif futbolunu $danaªda oynadı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye