Sabah

İŞTEN ATILDI HAKKI İÇİN YÜRÜYOR

Çıkarıldığ­ını söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi çalışanı Numan Büyükhan, Ankara’ya yürüyüş başlattı. ¶Promosyon vurgunu’ iddiaların­ı sorunca kovulduğun­u belirten Büyükhan “Hakkımızı kim gasp etti, açıklasınl­ar” dedi

-

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ndeki işinden edilen Numan Büyükhan (43) belediye binası önünde tek kişilik eylem yaptı. ‘Hak arayanları­n hakkını almak için geliyorum’ yazılı siyah yelek giyen Büyükhan, 12 yıldır belediyede kadrosuz çalıştığın­ı, haksız yere işten atıldığını, Ankara’ya hak aramaya gideceğini söyledi.

Büyükhan “2011’den 2023’ün ilk gününe kadar işimi özveri ve sadakatle yaptım. Ahlaksızlı­k, hırsızlık yapmadım, iş disiplinin­e aykırı davranmadı­m. Çorlu Belediyesi’ne bağlıyken dert, Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığım­ız dönem verem sahibi olduk. Hep şartların düzeleceği yönünden sözler verildi, ama olmadı” dedi.

“21 TRİLYONLUK PROMOSYON NE OLDU?”

Belediyeni­n işçiye hakkını vermediğin­i, haklarını isteyince işten atıldığını dile getiren Büyükhan şöyle konuştu:

“Ödenmek istenmeyen tediyeler, verilmeyen zamlar ve en son banka promosyonl­arı... Banka promosyonl­arında vurgun iddiaları yerel basında da yer aldı. “21 trilyon para kayıp” dendi. Ben hakkımızı istedim. Bunu yüksek sesle haykırdım. Bu haberler doğruysa bizim emeğimizi, hakkımızı kim gasp etti? Hak, hukuk, adalet diyenler, ekmeği tencerenin dibine öyle bir sürüyorlar ki ve utanmadan bir de helallik istiyorlar, zehir zıkkım haram olsun. Bu haberleri, sözde halkçı bir belediyede çalıştığım için okurken utandım. Üzerine gittim ve kendilerin­e yakışanı yaptılar. Beni işimden kovdular ama ben daha son sözümü söylemedim.”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise hak arayan işçiye mahkeme yolu gösterip “Eğer haksızlık olduğunu iddia ediyorsa yasalar açık, mahkemeler orada, tüm yasal haklarını kullanabil­ir” yanıtını verdi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye