Sabah

21 ilde okullara KAR TATILI

Kar yağışı tüm yurdu etkisi altına aldı. Yurdun büyük bölümü beyaz örtüye büründü. İstanbul ve Ankara ile birlikte toplam 21 ilde okullar tatil edildi

- Kardan Van Kedisi YÜKSEKOVA’DA daha önce de kardan tilki, aslan ve uçak yapan Ferhan Bakır, Yakup Durmaz ve Yakup İliş, bu kez de kardan Van kedisi yaptı.

Yurdun büyük bölümü soğuk ve yağışlı hava etkisine girdi. Doğu bölgelerin­de devam eden kar yağışı Ukrayna üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla batı bölgelerin­de de dün akşamdan itibaren başladı. Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ve İstanbul’da etkili olan kar yağışı, yüksek kesimlerde tipiye döndü.

HER YERDE KAR VAR

İstanbul’da önceki geceden itibaren başlayan yağmur, kent merkezleri­nde gün boyu devam ederken, Silivri, Çatalca, Arnavutköy, Çekmeköy ile Kartal’ın yüksek kesimlerin­de kar yağdı. İstanbul

Valisi Ali Yerlikaya, “Zorunlu olmadıkça saat 17.00’den itibaren dışarıya çıkmayın” uyarısında bulundu. THY hava muhalefeti nedeniyle bugün İstanbul HAvalimanı’ndan yapılacak 152, Sahiha Gökçen Havalimanı’ndan yapılacak ise 18 seferini iptal etti. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapılacak uçuşlarda kapasite kısıtlamas­ına gidildi.

Bir haftadır yağan karın 30 santimetre­ye ulaştığı Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde hava sıcaklığın­ın eski 7 dereceye kadar düşmesiyle birlikte her şey buz tuttu. Sıcaklığın hafta içi eksi 20’lere kadar düşmesi bekleniyor. Muş’ta 1800 rakımda bulunan Üçevler grup köy yolunda kar kalınlığı yer yer 2 metreyi aştı. Tunceli’de kar kalınlığı yer yer 50 santimetre­ye ulaştı. SarıkamışE­rzurum ile AğrıVan kara yolunda kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı. Bitlis ile Hakkari’de yoğun kar yağışı, hayatı durma noktasına getirirken, tek katlı evler, araçlar, trafik ışıkları, otobüs durakları kara gömüldü.

OKULLAR AÇILDIĞI GÜN TATİL

Kar yağışı ve olumsuz hava konuşlları nedeniye İstanbul, Ankara, Erzurum, Kayseri, Çanakkale, Bayburt, Karaman, Isparta, Giresun, Hakkari, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Sivas ve Bitlis’in kent merkezleri ile Bitlis’in Tatvan, Güroymak, Hizan ve Mutki ilçelerind­e, Diyarbakır’ın Dicle ve Çüngüş ilçelerind­e, Muğla’nın Kavakıdere ilçesinde, Adana’nın Tufanbeyli, Saimbeyli, Aladağ ve Feke ilçelerind­e okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Elazığ, Muş ve Bingöl’de ise okullar 2 gün tatil edildi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye