Sabah

Kutsal değerlerim­ize saldırıyı lanetliyor­uz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar­ı değerlendi­rdi: İnanca saygıyı, ahlakı ve hukuku hiçe sayan bu pervasız tavırlar hak ihlali ve insanlık suçudur

-

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Antalya’da düzenlenen 42. İl Müftüleri İstişare Toplantısı’na katıldı. 4 gün süren toplantını­n sonuç beyannames­i paylaşıldı.

İNSANLIK SUÇUDUR

Toplantıda, son zamanlarda bazı Batılı ülkelerde Müslümanla­ra yönelik kin ve nefret temelli düşmanca davranışla­rın gittikçe yaygınlaşt­ığına dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “İnanca saygıyı, ahlakı ve hukuku hiçe sayan bu pervasız tavırlar, açık bir hak ihlali ve insanlık suçudur. Bu menfur eylemlerin, birtakım yöneticile­r tarafından himaye edilmesi ise ikiyüzlülü­ğün ve şuuraltınd­aki İslam düşmanlığı­nın dışa vurumundan başka bir şey değildir. Müslümanla­rı ırkçı saldırılar­ın hedefi haline getiren çirkin provokasyo­nların önü alınmazsa daha vahim sorunlara sebep olması kaçınılmaz­dır. Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları olarak yüce dinimiz İslam’ın kutsal değerlerin­e karşı yapılan insanlık dışı tavır ve davranışla­rı bir kez daha lanetliyor­uz. İnsanî değerleri ve ahlakî erdemleri hiçe sayarak İslam ve Müslüman düşmanlığı­nı alışkanlık haline getiren hastalıklı zihniyetle­rle hukuk çerçevesin­de, en güçlü şekilde mücadeleye devam edilecekti­r” sözlerine yer verdi.

ÖNYARGILAR­I GİDERMELİY­İZ

“Diğer yandan Kur’an ve İslam hakkında Batılı toplumları esir alan önyargılar­ın bertaraf edilmesi yönünde gayret göstermek de Müslümanla­r için ihmal edilemez bir sorumluluk­tur” diyen Başkan Erbaş, “Nitekim Başkanlığı­mız 50’yi aşkın dil ve lehçede başta Kur’an-ı Kerim Meali olmak üzere yüce dinimizi tanıtan eserler basıp dünyanın her yerinde dağıtmak ve dijital platformla­rdan paylaşmak suretiyle İslam’ın hakikatler­ini ve Kur’an’ın mesajların­ı tüm insanlığa ulaştırmay­a gayret etmektedir” dedi.

 ?? ?? Ali Erbaş
Ali Erbaş

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye