Sabah

KÜRESEL GÜÇLER ALÇAKÇA KAMPANYALA­R YÜRÜTÜYOR

-

BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan, “Avrupa’sından Amerika’sına küresel güçler 14 Mayıs seçimlerin­i etkilemek için yoğun çaba harcıyor. Şahsım aleyhine yürütülen alçakça kampanyala­r bunun için” dedi.

Erdoğan önceki akşam Adnan Menderes Üniversite­si’nde düzenlenen Aydın Gençlik Buluşması’na katıldı.Sanatçı İbrahim Tatlıses’in “Haydi Söyle” şarkısı ile kürsüye gelen Erdoğan, bir süre şarkıya eşlik etti. Daha sonra “27 Mayıs’tan 15 Temmuz’a ne değişti” temalı, yaşanan darbeler ve 15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişimini­n anlatıldığ­ı videoyu izleten Erdoğan, “Gençler dikkat, 1960’ta neyse bugün de o. Değişen bir şey yok” ifadesini kullandı. Erdoğan, şunları kaydetti:

Biliyorsun­uz, Bay Bay Kemal de teröristle­rle omuz omuza Ankara’dan İstanbul’a yürüdü. İşte fark bu. Bu kadar basit. 14 Mayıs’ta da inanıyorum ki aziz milletim, bunlar nasıl 1960’ta başta Menderes olmak üzere arkadaşlar­ını idama götürdüyse­ler, biz bunlara demokrasi dersini inşallah sandıklard­a vereceğiz.

Allah’ın izniyle 14 Mayıs bizimdir, endişe etmeyin. Türkiye’nin aydınlık yarınları bizimdir. Milletimiz­in müreffeh istikbali bizimdir. Cumhuriyet­imizin kuruluşu gibi 2023 de bizimdir. Fatih’in İstanbul’u fethi gibi 2053 de bizimdir. Sultan Alparslan’ın Malazgirt’teki zaferi gibi 2071 de bizimdir. Sizlerin şu heyecanınd­a 14 Mayıs’ı, tarihe altın harflerle kaydolacak büyük bir zaferin müjdesini görüyorum. Yeter, söz de karar da gelecek de milletindi­r demek için sabırsızla­nan bir gençlik görüyorum.

Karşımda Batılı efendileri­nden aferin alabilmek için kırk takla atan mandacılar­a özgüven dersi verecek, cesaret abidesi bir gençlik görüyorum. Bu salonda tehditle, baskıyla, psikolojik harp oyunlarıyl­a iradesine zincir vurdurmaya­cak kahraman bir milletin yiğit evlatların­ı görüyorum. Tariflere sığmayan muhabbetin­iz, ahde vefanız, dayanışman­ız, cesaret aşılayan duruşunuz için sizlere şükranları­mı sunuyorum. Sizin kalbinizde yer edinmek, sizlere yoldaşlık yapmak, sizin o kabaran yüreklerin­ize eşlik etmek benim için hep iftihar vesilesi oldu.

Avrupa’sından

Amerika’sına küresel güçler 14 Mayıs seçimlerin­i etkilemek için yoğun çaba harcıyor. Şahsım aleyhine yürütülen alçakça kampanyala­r bunun için.

Muhalefeti­n gerek cumhurbaşk­anı adaylığımı­z gerekse YSK üzerinden oluşturmay­a çalıştığı sahte gündemin sebebi yurt dışı patentli girişimler­e destek olmak.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye