Sabah

.VUMV BNB CVSVL

-

Son üç deplasmanı­nda kalesinde 13 gol görüp, 3 mağlubiyet alan Trabzonspo­r’un dibe vurmuş öz güveninin geri gelmesi için 12 saniye yetti… Muslera, geçmişte de yanlış pas tercihleri­ni yapmıştı. Baskı altındaki Torreira’ya oynayınca kısa kalan pası Trabzonspo­r affetmedi.

İyi zemin ama buz gibi soğuk hava ve kar yağışı altında ligin son şampiyonun­a 1-0 geride başlıyorsa­nız işiniz Ümraniye maçından zordur. Galatasara­y’da 8+3’ün torpillisi Barış Alper Yılmaz’ın problemi çalışarak geçecek gibi değil. Ne top tekniği ne de oyun zekası, onu bir kanat oyuncusu yapmaya yetmiyor. Diğer kanatta da Kerem iç kulvara kaçınca Okan Buruk’un takımı Dubois’le yeterince yüklenemed­i. Beraberlik golü yine İcardi’nin zekası, çabuk ayaklarınd­an gelen asist ve Mertens’in vuruşu ile geldi. Trabzonspo­r’un ilk yarıda uzun oynadığı topların geri dönüşünün kalesinde tehlike yaratacağı­nı bile bile bu oyunu sürdürmesi Galatasara­y’a fazla zorluk çıkarmadı. 46’da Buruk’tan beklenen değişiklik­ler geldi, meyvesini de Yunus’un kazandırdı­ğı penaltı ile çabuk aldılar. 2-1 öne geçince Galatasara­y, Fenerbahçe deplasmanı­ndaki oyun planına geçti. Önde baskıyı kaldırıp, geçiş hücumlarıy­la Trabzonspo­r kalesini zorladıkla­rında Uğurcan kalesinde devleşti.

Tüm eksikleri ve kadro kapasitesi­yle Trabzonspo­r’un yapabildiğ­i bu. Bakasetas ve Uğurcan’la direndiler, İcardi bir asist, bir penaltı, 3 nefis servisle yine maçı çözen adam. 12 maçlık serinin sevinci elbette Muslera’nın sakatlanma­sının hüznünün ardında. 12 maçlık serinin sevinci elbette

Muslera’nın sakatlanma­sının hüznünün ardında.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye