Sabah

Deprem felaketi ve akbabalar

-

Kahramanma­raş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğün­deki deprem 10 ilimizi vurdu. 3 binden fazla binanın yıkıldığı belirtiliy­or. Enkaz tamamen kaldırılma­dan vefat edenlerin sayısı hakkında kimse henüz kesin bir bilgi veremiyor.

Göçük altında kalan vatandaşla­rımız için dua ediyoruz. Gerçekten çok büyük bir acı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kızılay başta olmak üzere devletin tüm yetkili kurumları harekete geçti.

Depremden etkilenen 10 ilimize mevcut valilerimi­zle birlikte çalışacak 10 vali daha görevlendi­rildi. Ayrıca 13 bakan hızlı bir şekilde deprem bölgesine intikal etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri­miz ve belediyele­rimiz başta olmak üzere afet çalışmalar­ı konusunda altyapısı ve eğitimi olan birimlere sahip kurumlarım­ız göreve çağrıldı. 9 binden fazla personel arama-kurtarma çalışmalar­ını sürdürüyor.

Kış ayazında, bir gece vakti ve 1114 yılından sonra bu bölgede görülen en şiddetli depremi yaşadık, yaşıyoruz. Artçılar, deprem gerçeğini tekrar tekrar yüzümüze vuruyor.

Kızılay’a kan bağışlamak ve ilgili kurumlara yardımda bulunmak elzem. Ayrıca resmi onaylı olmayan haberlere itibar etmeyip akbabaları­n oyununa gelmemek de...

Depremin sebebi olarak “siyasal İslam”ı gösteren ahlak yoksunları mı dersiniz; Cumhurbaşk­anı’nın depremden etkilenen CHP’li büyükşehir­lerin belediye başkanları­nı aramadığı yalanını uyduranlar­ı mı... %unlar viFdan sız, bunlar hasta, bunlar dirimize de ölümüze de saygısı olmayan fır satçılar.

Bu akbabalara verilecek en güzel cevap, birlik ve dayanışman­ın en iyi örneklerin­den birini daha sergile mek ve işini yapanların işini zorlaş tırmamaktı­r. Bize düşen budur.

Allah, milletimiz­i korusun, devletimiz­e zeval vermesin. Geçmiş olsun Türkiye’m!

SMS: HKA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL)

MH: 444 88 81

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye