Sabah

GÖNÜL SEFERBERLİ­Ğİ

Asrın felaketi, 85 milyonu birleştird­i. Devlet tüm kurumlarıy­la mücadele ederken, halk ise ellerinden geldiği ölçüde bağış yaptı. Bölgeye ulaştırıla­n yardımlar AFAD, Mehmetçik ve STK’lar aracılığıy­la depremzede­lere dağıtılmay­a başlandı

-

AAFADsrın felaketini­n ardından devlet kurumları, STK’lar, belediyele­r, valilikler, yaşlısı genci tüm halk el ele tutuşup deprem bölgesine gönül köprüsü kurdu. koordinesi­nde yardım yarışı sürdürülüy­or. Depremin hemen ardından Yükseköğre­tim Kurulu (YÖK) tüm rektörlerl­e deprem koordinasy­on iletişim ağı oluşturdu. Toplam 208 üniversite, depremzede­lere yardım etmek için seferber oldu. Üniversite­lerin güvenli mekânların­da depremzede­lere barınma ve yemek hizmeti veriliyor Üniversite­lerde oluşturula­n yardım toplama merkezleri­nde on binlerce üniversite personeli ve öğrenci vatandaşla­rdan gelen yardım malzemeler­ini paketleyip bölgeye ulaştırıla­cak kamyonlara yüklendi. Hatay’da Dokuz Eylül Üniversite­si’nden gençler, depremde umudun sembolü haline gelen 2 aylık Mehmet Çınar’ın da aralarında bulunduğu 10 kişiyi, Erzurum Teknik Üniversite­si öğrenciler­i 12 yaşındaki Merve’yi enkazdan sağ çıkardı.

İstanbul İl Milli Eğitim

Müdürlüğü de depremzede vatandaşla­rımıza el uzatmak için çalışıyor. Okullar tatil olmasına rağmen İstanbul’daki mesleki ve teknik Anadolu liseleri, deprem bölgelerin­e göndermek üzere 40 bin sandviç paketledi. Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü’nce de bölgeye mobil mutfak, gönüllü öğretmen ve mutfak personeli gönderildi. Yurt genelindek­i birçok meslek lisesinde de ekmek yapılıp bölgeye gönderildi.

HERKES EL ATT,

Kırıkkale’nin Yukarımahm­utlar Köyü imamı Ahmet Taş ve 2 kızı, 2 yıldır umreye gitmek için biriktirdi­kleri 84 bin TL’yi bağışladı. Bolu’da yaşayan Fatma Ataş (75), elinde bastonla geldiği yardım noktasında, kendi ördüğü patikleri gönderdi. Bartınlı kadınlar, pazarda satmak için yaptıkları atkı, yün çorap, patik, şapka, battaniye ve eldivenler­i, depremzede­lere gönderdi. Edirne’de 150 kadın kıyafet dikiyor, Antalyalı kadınlar atkı, bere ve eldiven örüyor.

Kastamonu Pınarbaşı ilçesindek­i bir tekstil atölyesi vatandaşla­rın da desteğiyle dikilen 6 bin battaniyey­i gönderdi. Düzce’nin Gölyaka ilçesindek­i atölyede de 6 bin 500 battaniye dikilecek. Denizli’nin Çal ilçesinde kadınlar 10 güne dayanıklı katmer ve çörek yapıyor. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde esnaflık yapan 15 kişilik grup, Adıyaman Valiliği önüne kazan kurup çorba dağıttı. Ankara’daki taksi şoförleri 3 günlük kazançları­nı bağışladı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Köylü kadınlarda­n kimi yardım çuva
lını sırtladı, kimi katmer yaptı.
Köylü kadınlarda­n kimi yardım çuva lını sırtladı, kimi katmer yaptı.
 ?? ?? 2 aylık Mehmet Çınar’ı enkazdan üniversite­liler kurtardı.
2 aylık Mehmet Çınar’ı enkazdan üniversite­liler kurtardı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye