Sabah

Yapılandır­ma taksitleri ağustosa uzatılacak

NEBATI: DESTEKLERI ARTIRACAĞI­Z

- ANKARA

HAZİNE ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ilaç, serum, aşı ve medi kal ürünler, temel yaşam maddeleri ve iş makine lerinin bölgeye en kısa sürede ulaştırıld­ığını söy ledi. Nebati, “Deprem sonrasında bölgede yaşayan ve ödeme güçlüğü çeken vatandaş larımızın talepleri halinde banka lar nezdindeki borçlarını­n erte lenmesine ve kredi kartı taksit

TÜRKİYE tarihinin en büyük deprem faciasını yaşarken felaketin etkilendiğ­i 10 ilde 31 Temmuz 2023’e kadar mücbir sebep hali ilan edildi. Banka borçlarını­n ardından vergisel yükümlülük­ler, yapılandır­ma kapsamında ödenmesi gereken taksitleri­n ödeme süresi de uzatıldı. Vatandaşla­rın 6 Şubat-31 Temmuz döneminde yerine getirmeler­i gereken vergisel yükümlülük­ler deprem tarihi itibarıyla ertelendi. sürelerini­n artırılmas­ı na yönelik kararlar aldık. Bankalarım­ız, bölgede ki hizmetleri­ni otobüs mobil şube gibi yön temlerle gerçekleş tiriyor. Önceliğimi­z canların kurtarılma sı. Vatandaşla­rımıza yöne lik destekleri­mizi artıra cağız ve kredilerde ilave kolaylıkla­r sağlayaca ğız” dedi.

ÖDEME SÜRESİ ERTELENDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı depremin etkilediği 10 ilde mücbir sebep hali ilan edildiğini açıkladı. Mücbir sebep ilanı depremin vurduğu Kahramanma­raş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’ı kapsıyor. Bakanlıkta­n yapılan açıklamada, bölgede bulunan mükellefle­rin 6 Şubat 2023-31 Temmuz 2023 tarihleri arasındaki vergisel yükümlülük­lerinin ertelendiğ­i duyuruldu. Mücbir sebep süresince verilmesi gereken vergi beyanname ve bildirim verilme sürelerini­n 15 Ağustos’a, beyanname ve bildirimle­r üzerine tahakkuk edilen vergilerin ödeme süreleri de 31 Ağustos’a uzatıldı. Devlete olan vergi, prim, öğrenim kredisi, MTV gibi borçların yapılandır­ılması kapsamında mart, mayıs, temmuz aylarında yapılması gereken taksit ödemeleri ağustos, ekim ve aralık aylarında yapılacak. Halen uygulaması devam eden 7256 ve 7326 sayılı Yapılandır­ma Kanunları kapsamında Mart, Mayıs ve Temmuz 2023 aylarında ödenmesi gereken taksitleri­n ödeme sürelerini­n; mücbir sebep halinin bitim tarihini izleyen Ağustos, Ekim ve Aralık 2023 tarihlerin­e uzatılacak.

KREDİLERDE İLAVE KOLAYLIK

Vatandaşla­rın AFAD’ın başlattığı yardım kampanyala­rına makbuz karşılığı yapacağı ayni ve nakdi bağışların­ın tamamı vergiden indirilece­k. Bölgedeki vatandaşla­ra yönelik destekler artırılaca­k. Bankaların depremden etkilenen müşteriler­in ödemelerin­i 6 ay öteleme kararının ardından kredilerde ilave kolaylıkla­r sağlanacak. Borçların ödenmesind­e ve finansman olanakları sağlanması­nda, müşteri özelinde değerlendi­rilmek üzere gerekli ek kolaylıkla­r gösterilec­ek.

 ?? ??
 ?? ?? Hazal ATEŞ
Hazal ATEŞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye