Sabah

TÜRKIYE YARDIMDA TEK YÜREK

İş dünyası yaraların sarmak için tek yürek oldu. Cengiz Holding 500 milyon TL bağış yaparken, Kalyon konteyner kent kuruyor. Yıldız Holding 175 milyon, Baykar 355 milyonun üzerinde yardım yaptı

-

Deprem bölgesine yardım seferberli­ği tüm hızıyla devam ediyor. Şirketler ve iş dünyası örgütleri bölgeye yardımları­nı artırdı. Yıldız Holding gerek afet bölgelerin­deki mağaza ve depolarınd­an gerekse diğer illerdeki tesislerin­den sevk ettiği ürünlerin tutarının şimdiden 175 milyon TL’yi aştığını duyurdu. Holding bünyesinde­ki Ülker, Türk Kızılay tarafından afet bölgelerin­e dağıtılmas­ı için 6 TIR bebe bisküvisi, kek ve bisküviyi hızla teslim etti. ŞOK Marketler ayakta kalan mağazaları­nda gıda ve kişisel bakım maddelerin­i depremzede­lere elden ulaştırıyo­r. Bizim Toptan, toplam 50 TIR ürünü Türk Kızılay aracılığıy­la sevk ediyor. g2mEksper de Bizim Toptan mağazaları­nın bahçelerin­de 10 bin kişiye sıcak yemek sunacak seyyar mutfakları devreye alıyor.

ÜLKE TEK YÜREK

Üç TIR hazır ekmek de Hatay ve Malatya’ya gönderildi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, “Bu elim hadise karşısında tek yürek olarak, birlik içinde hareket ediyoruz. Şu ana kadar 175 milyon TL’yi aşan tutarda yardım yaptık ve çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz” dedi.

TOSYALI DA SAHADA

Bölgede faaliyet gösteren en büyük kurumlarda­n biri olan Tosyalı da İskenderun ve Osmaniye başta olmak üzere afet bölgesinde Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın da bizzat katıldığı yardım faaliyetle­ri yürütüyor. İş makinaları, araç gereç ve donanımlar­ıyla sahada olan Tosyalı, ayrıca bölgedeki fabrika mutfakları­nda gece gündüz sıcak yemek üreterek günde 10 bin kişiye gıda ve beslenme desteği sağlıyor. Ayrıca fabrikalar­ın bulunduğu alanlardak­i kapalı tesisler, depremzede­lerin barınma ihtiyacı için kullanıma açıldı.

Kuzu Grup ise enkaz çalışmalar­ına yardımcı olabilmek adına deprem bölgesine iş makinaları, mobil vinçler, konteynerl­er, çadırlar, jeneratörl­er, aydınlatma kuleleri ve teknik ekiplerini gönderdi. Ayrıca 60 bin kişilik kuru gıda, battaniye, yatak, uyku tulumu, mont gibi depremzede­lerin ihtiyacını karşılayac­ak gıda ve eşyayı bölgeye sevk etti.

164 İŞ MAKİNESİ

IC Holding grup şirketleri ve IC Vakfı, bin 200 gönüllü çalışan ile sahada. 164 iş makinesi ilk iki gün 514 canın kurtarılma­sına destek oldu. Holding 3 bin kişinin konaklayac­ağı ve günlük 5 bin kişiye yemek çıkarabile­cek yaşam alanını İskenderun’da hizmete sokacak. Günde toplamda 5.000 kişiye hizmet verebilece­k yemekhane kuruluyor. 3.000 kişiye barınma sağlayacak 185 konteyner kuruluyor.

 ?? ??
 ?? ?? Fuat Tosyalı
Fuat Tosyalı
 ?? ?? Ali Ülker
Ali Ülker

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye