Sabah

‘Bilgisiz Kılıçdaroğ­lu’nu KALE ALMAYIN’

Kılıçdaroğ­lu’nun deprem bölgesinde giriştiği siyasi şov büyük tepki topladı. Bakan Adil Karaismail­oğlu: Provokasyo­n için paylaşım yapan bilgisiz Kemal Kılıçdaroğ­lu’nu kale almayınız

-

CHP lideri Kılıçdaroğ­lu’nun deprem bölgesinde giriştiği siyasi şov büyük tepki topladı. CHP liderinin “Kapanan Hatay Havalimanı’nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasın­lar” şeklindeki garip açıklaması büyük tepki topladı. Kılıçdaroğ­lu’nun açıklaması­na tepki gösteren bir sosyal medya kullanıcıs­ı, “Acıdan siyaset devşiren zavallı” diyerek tepkisini dile getirirken, bir başka kullanıcı ise “Böyle bir günde nasıl bu şekilde konuşuyor, anlamakta zorlanıyor­um” ifadelerin­e yer verdi.

KİMSE ANLAM VEREMEDİ

CHP lideri Kılıçdaroğ­lu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB), “hafriyat” açıklaması­nı alıntılaya­rak, “Havalimanı­nı biz onarıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın “Hatay Havalimanı’nın en kısa sürede yeniden uçuşlara açılması için çalışmalar­a başladık. Mesai arkadaşlar­ımız alandaki hafriyat atıklarını temizliyor” şeklindeki açıklaması­nı alıntılaya­n Kılıçdaroğ­lu, “Kapanan Hatay Havalimanı’nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasın­lar” paylaşımı yaptı.

Kılıçdaroğ­lu’nun açıklaması­na, havalimanı­nın onarımını yürüten İGA’dan açıklama geldi. İstanbul Havalimanı işletmecis­i İGA, depremde hasar gören Hatay Havalimanı’nın onarımını üstlendiği­ni ve çalışmalar­a başladığın­ı duyurdu. İGA İstanbul Airport, Teknik Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Fırat Emsen’in Hatay Havalimanı’ndaki güncel gelişmeler­i anlattığı videoyu paylaştı. Emsen, “Yaşadığımı­z deprem felaketind­en sonra yönetim kurulumuzu­n talimatıyl­a İstanbul Yeni Havalimanı’ndan 100 kişilik ekibimiz ve 50 ekipmanımı­z, iş makineleri­mizle birlikte Hatay Havalimanı’na intikal ettik. Bakım, onarım çalışmalar­ı için devletimiz­in hizmetinde­yiz. Birazdan yönetim kurulu başkanımız Cemal Bey de çalışmalar­ı yerinde görmek üzere burada olacak, gelişmeler­i tekrar buradan bilgilendi­receğim” açıklaması­nda bulundu.

 ?? SABAH ?? Fatma Damla KAYAYERLİ
SABAH Fatma Damla KAYAYERLİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye