Sabah

LİGLERE 2. ERTELEME

Gençlik ve Spor Bakanlığı tüm tesislerin­i, salonların­ı, statlarını depremzede­lerin emrine verdi. Birçok takım şokta. Durum böyle iken liglerin 17 Şubat yerine biraz daha ileri tarihte başlaması gündeme geldi. Yeni karar bugün açıklanaca­k

-

Kış ayının en çetin günlerinde ülkemiz 6 Şubat tarihinin sabahına yüzyılın en büyük felaketiyl­e uyandı. Türkiye’de bütün spor faaliyetle­ri durdurulur­ken kulüplerim­iz de yardım kampanyala rı başlattı. Hepsine gönülden teşekkür ediyoruz. Statlarımı­z, salonlarım­ız bir yardım merkezi haline geldi. Başta büyük takımlarım­ız olmak üzere futbolseve­rler, sporseverl­er, tüm federasyon­lar deprem bölgesine yar dım göndermek için seferberli­k ilan etti. Başta 4 büyük kulübümüz ve Tür kiye’deki spor kulüplerim­iz, Türki ye’nin en büyük sivil toplum kuruluş larıdır. Özetle yüzyılın felaketind­e herkes elini taşın altına soktu.

YARDIMLAR İÇİN KRİZ

MERKEZİ KURUN

KULüPLER Birliği’nin acilen toplanarak duruma el atması gerektiğin­i daha bir kaç gün önce yazdım. Kulüplerim­izin yolladığı yardımları­n organize edilme si için bir kriz masası kurmak gerek. Bu oluşumun içinde Futbol Federasyo nu da olmalı. Aradan geçen 3 günün ardından Kulüpler Birliği bugün toplanma kararı aldı ve TFF de davet edildi. TFF de amatör takımlar dan tüm lig kulüplerin­e kadar bir yar dım ve koordinasy­on merkezi kurabilir. Spor kulüpleri ülkenin her mahallesin de, semtinde ve şehrinde... Yaraların sarılması için bu şart.

İKİ SÜPER LİG TAKIMI LİGDEN ÇEKİLEBİLİ­R

TFF, önceki gün liglerin 17 Şubat’ta baş layacağını açıkladı. Hatayspor ve Gazi antep FK gibi Süper Lig takımları büyük zarar gördü. İki takım lige ara verebi lir. Adana Demirspor, Yeni Malatyas por, Kahramanma­raş da şokta... Ve yüzlerce takım... Genç lik ve Spor Bakanı Meh met Muharrem Kasapoğ lu, ikinci bir duyuruya kadar tüm spor müsa bakalarını durdurdukl­a rını açıklamışt­ı. Elbette en kısa zamanda normal hayata da dönmeliyiz ama biraz zaman lazım. 17 Şubat ligler için erken bir tarih. Liglerin biraz daha ötelenmesi mantıklı bir karar olur. Bu konu eminim ki tekrar gözden geçirilece­k ve ligler daha ileri bir tarihe ertelene cek. Buna hiçbir kulüp itiraz etmez ki ben yüzde 100 daha ileri bir tarih açıklanaca­ğını düşünüyoru­m.

KÜME DÜŞME KALKAR MI?

BUGÜN TARTIŞILIR!

*ALAWASARAY, Gaziantep deplasmanı na gidecek. Adana Demirspor, Hatayspor ile oynayacak. Bu maçla rın sağlıklı bir ortamda oynanma şansı şu anda yok. Zaman lazım... Hatayspor ve Gaziantep kulüplerin­in durumları belli değil. Takımlarım­ızın tesisleri de hasar aldı. Bugün yapılacak Kulüpler Birliği toplantısı önem li. Masadaki bir diğer konu da küme düşme nin kaldırılma­sı… Konu ciddi olarak gündem de değil ama tartışma sı var. Hem Süper Lig hem de alt ligleri düşünürsek depremzede birçok ekip konuyu gündeme getire

bilir.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye