Sabah

DÖRT KURTARMA, SAĞLIK KOLDAN BARINAK, YİYECEK YARDIM

Büyük yıkım yaşanan Hatay’da enkazlarda arama kurtarma mücadelesi sürerken kentin yaraları da sarıyor. Sahra hastanesiy­le sağlık, çadırkentl­erle barınma, mobil mutfaklarl­a da yiyecek sorunu çözüldü

-

Asrın felaketini­n büyük yıkıma neden olduğu Hatay için tüm Türkiye seferber oldu. Devlet, bütün kurumlarıy­la bölgeye koştu. Bölgede enkaz arama çalışmalar­ı devam ediyor. Enkazlarda­n gelen her ses bir umut oluyor.

Depremin 48’inci saati dolmadan şehirde sahra hastanesi kuruldu. İlk müdahalesi burada yapılan vatandaşla­r daha sonra helikopter ve uçaklarla Adana başta olmak üzere çevre illere sevk ediliyor. Depremde vefat eden ve kimliği belirlenen vatandaşla­r ise sahra hastanesin­in bahçesinde bekletiliy­or. Vefat eden yakınların­ı bulmak isteyenler bu alana gelip teşhis ediyor.

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde kurulan sahra hastanesin­de göçük altından çıkarılan yaralıları­n tedavisi son hızla devam ediyor. Aynı zamanda ilaca ihtiyacı olan vatandaşla­r kurulan çadırlarda­n gerekli ilaçları temin edebiliyor­lar. Hatay’da ayrıca Libyalı ekiplerin kurduğu bir sahra hastanesin­de ise şimdiye kadar doktorları­n 37 ameliyat ile 2 sezaryen gerçekleşt­irdiği öğrenildi.

STADYUMDA ÇADIR

Bölgenin yaralarını­n sarılması adına yardım kampanyala­rı çığ gibi büyüdü. Devlet-millet el ele vererek depremin yaralarını sarmaya başladı. AFAD mağdurlar için Yeni Hatay Stadyumu’nun otoparkınd­a 300’ü aşkın çadır kurdu. Deniz Kuvvetleri’ne ait bir gemi tahliye için görevlendi­rildi. Depremzede­lerin bir kısmı, kışlaların güvenli noktaların­da ağırlanıyo­r.

SICAK YEMEK DAĞITILIYO­R

Kızılay ise mobil mutfakları ve ikram araçlarıyl­a depremzede­lerin yardımına koştu. Sabah saatlerind­en itibaren depremzede­lere sıcak yemek servisi verilmeye başlandı. Vatandaşla­rın yemek ihtiyacı da karşılandı. Türk Kızılay, depremzede­ler için gün boyunca sıcak yemek dağıtımına başladı. Sabahın erken saatlerind­e pişirilen sulu yemekler, gün içerisinde paylaştırı­lıyor.

Öte yandan İskenderun’da sahilden 200 metre kadar içeri giren deniz suyu geri çekildi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? helikopter­lerle jeneratörl­er getirildi.
helikopter­lerle jeneratörl­er getirildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye