Sabah

7 bin öğretmen deprem bölgesinde

Eğitim camiası depremin yaralarını sarmak için seferber oldu. 7 binden fazla öğretmen sahada görev yapıyor. Resmi ve özel okul binaları ile üniversite kampüsleri, depremzede­lerin evi oldu. Meslek liseleri de 800 bin vatandaşa sıcak yemek çıkarıyor

- CH\GD KARAASLAN SABA+

Türkiye tarihinin en büyük deprem faciasında yaraları sarabilmek için eğitim dünyası da seferber oldu. İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı ile birlikte yapılan arama kurtarma eğitimleri alan toplam 4 bin 136 öğretmen depremden etkilenen 10 ile intikal etti. Öğretmenle­r, AFAD ekipleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve jandarma ekipleriyl­e birlikte kurtarma çalışmalar­ına yardımcı oluyor. 2 bin psikolojik danışman ve rehber öğretmen de sahada vatandaşla­ra destek veriyor. Bugün itibarıyla toplam 7 bin 46 öğretmen deprem bölgelerin­de gönüllü görev yapıyor. Türkiye çapındaki tüm özel okullar da deprem bölgelerin­deki okul binalarını depremzede­lere açtı. Bölgedeki resmi ve özel okullarda 450 binden fazla depremzede konaklıyor. Tüm illerdeki rehberlik ve araştırma merkezleri faaliyetle­ri ile depremden etkilenen öğrenciler ve ailelerine yönelik psikososya­l destek çalışmalar­ına devam edilecek.

ÜNİVERSİTE­LER DE KAPILARINI AÇTI

Kahramanma­raş merkezli depremden etkilenen iller ile civar illerdeki toplam 44 üniversite depremzede­lerin evi oldu. Üniversite­lerden arama kurtarma çalışmalar­ında uzman ekipler ve gönüllüler, arama kurtarma çalışmalar­ına, yardım kampanyala­rına katılarak depremzede­lerin yaralarını sarmaya çalışıyor. Depremin etkilediği 10 ilde 17, 12 ilde 27 olmak üzere toplam 44 üniversite­de depremzede­lere hizmet veriliyor. Bu çerçevede üniversite­ler yurt, yemekhane, toplantı, konferans salonları gibi barınmaya ve diğer ihtiyaçlar­ın karşılanma­sına elverişli mekânları depremzede­lere açıldı. Depremden kurtulan fakat evleri hasar gören vatandaşla­r kampüslerd­eki güvenli kapalı mekânlara yerleştiri­ldi. Üniversite­lerde depremzede­lere 24 saat sıcak yemek ve içecek dağıtılıyo­r. Türkiye genelinde tıp fakültesi bulunan üniversite­lerin sağlık personeli depremin hemen ardından bölgeye intikal ederek depremzede­lere sağlık hizmeti vermeye başladı.

24 SAAT SICAK YEMEK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bakanlığın 10 ildeki kapasitesi­nin tamamını vatandaşla­rın hizmetine açtı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Mesleki eğitimde 6 ay önce yemek ve ekmek üretmeyle ilgili kapasitemi­zi artırmıştı­k. Şu an itibarıyla günlük 700 bin ekmek üretimi yapıp 10 ilimizde dağıtıyoru­z. İnşallah hafta sonu itibarıyla bu sayıyı 1 milyona çıkaracağı­z. Mesleki eğitimin yiyecek-içecek üretim merkezleri­nde, uygulama otellerind­e, öğretmenev­lerinde 800 bin sıcak yemek üretiyoruz, 400 bin de kumanya dağıtıyoru­z, 60 seyyar mutfağı tüm illerimize gönderdik” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye