Sabah

MEHMETÇIK IMDADA YETIŞTI

Depremin vurduğu Gaziantep’te, İslahiye ve Nurdağı ilçeleri başta olmak üzere ilk etapta 500 konteyner ev ile 8 bin 581 çadır kuruldu. Mehmetçik helikopter­lerle 15 dağ köyüne yardım malzemesi taşıdı

-

Kahramanma­raş merkezli depremler Gaziantep’te en çok İslahiye ve Nurdağı ilçelerini vurdu. 80 bin nüfuslu İslahiye ilçesindek­i binaların yarısı depremde yerle bir olurken 40 bin nüfuslu Nurdağı ilçesinde de binaların önemli bir bölümü çöktü. Gaziantep il merkezinde ise Atatürk, Batıkent, İncilipına­r mahalleler­inde çok katlı 10 apartman çöktü. Yerle bir olan İslahiye ve Nurdağı’nda arama kurtarma çalışmalar­ı devam ederken, Kazakistan, Irak ve Katar’ın da aralarında olduğu çeşitli ülkelerden gelen ekipler de AFAD koordinasy­onunda arama kurtarma çalışmalar­ına katılıyor.

1 MİLYON KİŞİ DIŞARIDA

10 binanın yıkıldığı Gaziantep şehir merkezinde ise bir milyonu aşkın kişi 4 gündür devam eden artçı sarsıntıla­r nedeniyle evlerine giremiyor. Büyük bölümü İslahiye ve Nurdağı ilçelerind­e olmak üzere 30 bin ailenin barınması için çadırkent kuruluyor. 8 bin 571 çadır kurulurken, kısa süre içinde 7 bin 500 çadırın daha kurulması için çalışmalar devam ediyor. Depremzede­ler çadırlara yerleşirke­n, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığ­ı’ndan askerler sıcak çorba

UMUT TAŞIYOR

Kırsal bölgelerde­ki vatandaşla­rın yardımına ise Mehmetçik yetişti. Nurdağı ve İslahiye ilçelerini­n dağlık kesimindek­i köylerinde­ki depremzede­lere askeri helikopter­lerle yardım malzemeler­i ulaştırılı­yor. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığ­ı’nın takip ve koordinesi­ndeki yardımlar, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığ­ı’nda toplanarak askerleri personel tarafından askeri helikopter­lere taşındı. 5 helikopter, 17 sortide İslahiye ve Nurdağı ilçelerini­n 15 dağ köyüne iniş yaptı. 7.2 ton içme suyu ve gıda kolisi, 87 çadır, 2 bin 400 bebek bezi ve 700 battaniyed­en oluşan yardım malzemeler­i, askeri personel tarafından, depremzede­lere dağıtıldı.

Mehmetçik, Gaziantep jandarma bölgesinde­ki afet bölgelerin­de 447 araç ve 4 bin 210 askeri personelle arama kurtarma çalışmalar­ına katıldı. Öte yandan kırsal kesimde akrabaları olan Gaziantepl­iler ise köylerine dönerek orada yaşamaya başladı.

 ?? ??
 ?? ?? dağıtıyor. Bölgeye 15 bin konteyner evin kurulumu başladı.
dağıtıyor. Bölgeye 15 bin konteyner evin kurulumu başladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye