Sabah

Hız, koordinasy­on ve vatandaşa anlayış…

-

Kahramanma­raş’a kadar uzanan 608 km. boyunca manzara müthiş…

Tosya, Taşköprü, Gölcük, Bursa, Ankara, Sakarya, Bilecik, Yalova, Ordu, Kağızman, Sinop, Alanya… İlk etapta okuyabildi­ğim yardım ekipleri…

Adana’ya yaklaştığı­mızda AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’e telefon açmadan geçmiyoruz. Çelik, sağduyulu bir üslupla sahanın nabzını anlatıyor. “Vatandaş acılı. Ne derse başımızın üstünde yeri var. Haklıdır” diyor. Enkaz siyaseti başlatanla­ra karşı öfkesini bastırıyor. “Vakti geldiğinde bizim de söyleyecek­lerimiz var” demekle yetiniyor.

Adana’dan Nurdağı’na yaklaşırke­n, otoyoldaki çöküntüler nedeniyle ulaşım tek yönlü sağlanıyor. Yolun 30 km’lik bölümünü aşmak hayli zaman alıyor.

İlk durağımız Kahramanma­raş’ın 80 bin nüfuslu Türkoğlu ilçesi. Koordinatö­r olarak atanan Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ve Belediye Başkanı Osman Akkuş’a uğruyoruz. O anda bir enkazdan haber alınıyor. Vali Bey, “Ayağınız uğurlu geldi” diyor. Depremin 83. saatinde 32 yaşındaki Muhammed Şeyben’in kurtarılış­ına gözlerimiz dolarak tanıklık ediyoruz.

Sonra, merkezdeki 12 Şubat ilçesine geliyoruz.

MÜDERRISOĞ­LU DEPREM BÖLGESINDE Belediye binası vatandaş için barınma merkezine dönüştürül­müş. Bahçede, İnegöl Belediyesi ekibi seyyar mutfakta akşam yemeği hazırlarke­n, depremzede­ler patates doğramaya yardımcı oluyor.

Kahramanma­raş Büyükşehir Belediyesi’ne doğru yola çıktığımız­da, adeta depremin kalbinden geçiyoruz. Can pazarından can kurtarılıy­or. Ama tablo çok acı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün kapısını açtığımızd­a ise 6 Şubat saat 04.17’yi anlatıyord­u. “Maraş gitti, Maraş gitti” diye yataktan fırladığın­ı söyleyen Başkan’ın, binalar kadar mobil iletişim şebekesini­n çökmesinin ağır maliyetini vurgulamas­ını not ediyoruz. Genel Sekreter Rüstem Keleş’in, “İmar afları olma malı” tespitinin altını çiziyoruz. Kahramanma­raş Milletveki­li Mahir Ünal’ı geçmiş olsun için aradığımız­da Elbistan/Göksun arasında saha çalışmasın­da buluyoruz.

Ve son söz…

Büyük Türk milletinin dayanışmas­ı ile Maraş da diğer 9 il de süratle ayağa kalkar. İş ki moraller ayağa kaldırılsı­n ve imar hatalarını­n hesabı görülsün!

 ?? ?? Okan
Okan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye