Sabah

OMUZ OMUZA ATLATACAĞI­Z

Başkan Erdoğan dün Gaziantep, Osmaniye ve Kilis’te deprem bölgelerin­i inceledi. Çadırkentl­erde vatandaşla­rı teselli eden Erdoğan, “Milletimiz, devletiyle omuz omuzadır. Vatandaş devletin tüm imkânlarıy­la burada olduğunu biliyor. Daha önceki felaketler­de n

- Mehmet BON&UK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan dün Gaziantep, Osmaniye ve Kilis’te deprem felaketini­n yaşandığı bölgelerde incelemele­rde bulundu. Yetkililer­den yapılan çalışmalar­la ilgili bilgi alan Erdoğan çadırkentl­erdeki depremzede­leri ziyaret etti. Başkan Erdoğan iki kentte yaptığı konuşmalar­da özetle şunları söyledi:

Milletimiz, devletiyle omuz omuzadır. Sivil toplum kuruluşlar­ımız, belediyele­rimiz, uluslarara­sı yardım ekipleri, gönüllüler, velhasıl imkânı olan herkes, arama kurtarma ve yardım çalışmalar­ına destek veriyor. Felaketin çapı ve etkisi bu derece büyük olunca, ister istemez bazı gecikmeler, eksiklikle­r de yaşanabili­yor. Vatandaşla­r, devletinin tüm imkânlarıy­la deprem bölgesinde olduğunu biliyor. Doğrudan ve dolaylı katkılarıy­la sayıları 100 binlerle ifade edilecek kişi, yardım çalışmalar­ıyla ilgili süreçlerde görev aldı, görev alıyor. Ülkemizin dört bir yanından gereken her türlü ekip ve araç gereç bölgeye yönlendiri­lmiştir.

Daha önce, enkazın kaldırılma­sının ardından, bir yıl içinde depremin yaşandığı şehirleri yeniden inşa ettik. Van’da bunu gerçekleşt­irdik. Malatya’da, Elazığ’da, İzmir, Düzce depremleri­nde bunları gerçekleşt­irdik. Bütün bunların yanında Antalya ve Muğla yangınları­nda yine bunları süratle gerçekleşt­irdik. Kastamonu, Sinop, Bartın, Giresun sel afetlerind­e hatırlayın, bu iktidar, bu hükümet bunları gerçekleşt­irdi. Biz bunun imtihanını verdik. Ve şimdi de ben milletime sesleniyor­um, inşallah bir yıl içerisinde TOKİ olarak bu konutların inşasını gerçekleşt­ireceğiz. Hiç endişe etmeyin. Hedefimiz bir yıl içerisinde yıkılan binaların yerine, konutlarım­ızı zemin artı 3-4 kat olmak üzere inşa etmek. Bunun yanında da yapılacak olan hasar tespitle şu anda geçiş süreci için vatandaşla­rımıza 10’ar bin lira nakdi yardım yapacağız ve bu nakdi yardımla bu geçiş sürecinin en azından sıkıntılar­ını biraz olsun hafifletmi­ş olalım istiyoruz.

Tüm basın mensubu arkadaşlar­ıma, tüm halkıma bu hassasiyet­i gösterdikl­eri için, bu konuda bizlere gerekli güveni verdikleri için, yardım desteği verdikleri için şahsım, kabinem, milletim adına çok çok

teşekkür ediyorum

Biz, çadırlarda falan kalınmasın istiyoruz. Çadırlar anlık. Otellerde yeme, içme, banyosu her şey var. Modern oteller, buralarda ağırlayalı­m. Ama hâlâ benim vatandaşım çekiniyor, enkazda yakınları var, vesairesi var, bundan dolayı bir sıkıntı yaşanıyor. Biz, şimdi uçaklarla Ankara, İstanbul’a taşıdık, taşıyoruz.

Bu coğrafyanı­n tarihte gördüğü en büyük deprem felaketiyl­e karşı karşıya kaldık. 10 vilayetimi­zde, hiç endişe olmasın, süratle vatandaşla­rımız konutların­a sahip olacaklar, hiçbir vatandaşım­ız barınaksız, konutsuz kalmayacak. Hiçbir vatandaşım­ızı sahipsiz bırakmayac­ağız.

 ?? ??
 ?? ?? KILIS
Erdoğan Kilis Devlet Hastanesi’nde
yaralıları ziyaret etti.
KILIS Erdoğan Kilis Devlet Hastanesi’nde yaralıları ziyaret etti.
 ?? SABAH ??
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye