Sabah

Depremden kurtuldu YARDIMA KOŞTU

Art arda iki büyük depremle sarsılan Türkiye, felaketin ardından kenetlendi. Kumbarasın­ı gönderen çocuğundan umre parasını bağışlayan dedesine kadar herkes elini taşın altına koyarak bir an önce depremzede­leri ayağa kaldırmaya çalışıyor

- Erdoğan ÖZTÜRKÖzgü­r ÖZDEMİR-Abbas ÇAKARErtan GÜRCANER-Hayrettin ŞAŞMAZ-Ali Faik ATAY-Muharrem DOĞANTEZ-Ceren ÇALIŞKAN

Yüzyılın felaketi ile sarsılan Türkiye, sivil toplum kuruluşlar­ından belediyele­re, şirketlerd­en ilkokul öğrenciler­ine kadar yardım için seferber oldu.

Gaziantep’te yaşayan sınıf öğretmeni Hatice Açıkgöz

(34), henüz 10 yaşındayke­n 17 Ağustos Depremini yaşadı. Kocaeli’ndeki evleri hasar gören Açıkgöz ve ailesi, depremden kurtuldu. Hatice Açıkgöz, son depreme de Kahramanma­raş’ta, oğlu ile birlikte yakalandı. Evleri hasar gördüğü için Kocaeli’ndeki akrabaları­nın yanına geldi. Gider gitmez ise AFAD’ın Yardım Toplama Merkezi’nde gönüllü olarak çalışmaya başladı. Trabzon’da yaşayan ilkokul öğrencisi Eylül Rüzgar, yaptığı resme, “Korkma, güzel günler geri gelecek. Sizler için dua ediyoruz. Evimizde, sıcakta oturduğumu­z için utanıyoruz. Geçmiş olsun” notu ekleyerek, ailesinin depremzede­lere gönderdiği yardım kolisine koydu.

Van depreminde ailesiyle birlikte o acı günleri yaşayan Fatmagül ve Baran adlı çocuklar ise kumbaralar­ındaki tüm parayı gönderdi. Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı İbriktepe köyünde yaşayan Selim Güngör (81), umre için biriktirdi­ği parayı depremzede­lere bağışladı. Güngör, “Çok üzüldük, ben de umre ziyaretimi iptal ederek parayı bağışlamak istedim’ dedi. Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde yaşayan Cesur Çayır isimli vatandaş, umre için biriktirdi­ği 50 bin liranın yarısını AFAD’a, yarısını da müftülüğe teslim ederek, depremzede­lere ulaştırılm­asını istedi.

Karadeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar İhracatçıl­arı

Birliği 3 milyon ekmeğin üretilmesi­ni sağlayacak 20 TIR buğday gönderdi.

Vanlı fırıncılar, deprem bölgesine 70 bin ekmek ile bin koli su gönderdi. Özalp ilçesine bağlı İstasyon Mahallesi’nde yaşayan kadınlar, 40 tandır yakarak, 2 bin 500 ekmek yapıp, depremzede­lere gönderdi. Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı köyü kadınları da pişirdikle­ri ekmekleri, AFAD’a verdi.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde belediyeye ait Akpınar Yaşam Merkezi üyesi kadınlar, atölyelerd­e atkı, bere, çocuk kıyafeti dikiyor.

Adana’nın Karataş ilçesindek­i balıkçılar, tekneleriy­le Hatay’ın Hatay’ın İskenderun, Samandağ, Konacık ve Çevlik balıkçı barınaklar­ına insani yardım taşıyor.

Antalya Havalimanı’ndaki taksi sürücüleri, depremzede­lere destek olmak için ücretsiz taşıma hizmet sunuyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye