Sabah

ASKERİ HELİKOPTER VE UÇAKLAR SAHADA

10 ilde yıkıma yol açan depremde kurtarma çalışmalar­ı devam ederken, enkazdan çıkarılan yaralılar askeri uçak, gemi ve helikopter­lerle çevre illerdeki hastaneler­e taşınıyor

-

KAHRAMANMA­RAŞ

merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğün­deki depremleri­n ardından devletin tüm unsurları 10 ilde seferber edilmiş durumda. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gemi, helikopter ve uçaklarıyl­a yaralılar taşınıyor. Gece şartlarınd­a bile askerler görevini kesintisiz sürdürüyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından depremden etkilenen 10 ilde kurulan sahra hastaneler­inde depremzede­lerin tedavisi sürüyor. Buralarda ilk müdahalele­ri yapılan yaralıları­n helikopter­lerle bölgedeki hastaneler­e naklediliy­or.

Dün de TSK’ya ait 2 askeri kargo uçağı Adana ve Kahramanma­raş’tan havalanara­k, gece saatlerind­e Atatürk Havalimanı Askeri Apronu’na indi. Dün öğlen saatlerind­en itibaren deprem bölgesinde­n İstanbul’a 920 yaralı getirildi. Kamu, özel ve üniversite dahil toplam 79 ayrı hastanede tedavi altına alınan hastalarda­n 421’i taburcu oldu. 499 yaralının ise tedavileri devam ediyor. Ankara’da da Etlik Şehir Hastanesi, Bilkent Şehir Hastanesi, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Hacettepe Üniversite­si Hastanesi’nde tedavi altına alınan depremzede sayısı 303 oldu. Mersin’e Milli Savunma Bakanlığı’na ait helikopter, ambulansla­r ve sivil araçlarla toplam bin

217 yaralı depremzede taşındı. Yaralılard­an 40’ı Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ambulansla­rla, 9’u ise MSB’ye bağlı helikopter­le taşındı. Adıyaman’dan 3 askeri uçakla depremzede kafilesi Dalaman Havalimanı’na nakledildi. 100 kişilik depremzede grubu, Fethiye’deki KYK yurduna yerleştiri­ldi, sıcak yemek verildi. Ayrıca askeri gemiler le ambulansla­r taşındı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? 6ABA+ ?? Yunus Emre KAVAK - Dilan KAYA - Hayrettin ŞAŞMAZ /
6ABA+ Yunus Emre KAVAK - Dilan KAYA - Hayrettin ŞAŞMAZ /

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye