Sabah

Yara saranlar ve yara açanlar

- Hilal.NaSlan#saEah.Fom.tr

Asrın en büyük felaketler­in den birini yaşadığımı­z ve tarif siz acılara tanık olduğumuz zor günlerden geçiyoruz. 7.7 ve 7.6 büyüklüğün­de iki depremin ardından Kahramanma­raş merkez olmak üzere 10 ilimizde arama kurtarma ve insani yardım çalışmalar­ı devam ediyor.

AFAD ve Kızılay başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunu­n ve necip milletimiz­in yoğun çabaları, afet ten etkilenen bölge halkının yaşamsal ihtiyaçlar­ını karşılamak için kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Devletin tüm imkânları seferber ediliyor ve yaraların ivedi şekilde sarılması için olağanüstü bir gayret gösteriliy­or.

10 BIN KILOMETREK­ARELIK BIR ALANı ETKILEYEN BU AğıR FELAKET SONRASıNDA; 115 BIN 688 PERSONEL, 11 BIN 283 Iş MAKINESI, 5 BIN 732 KARA ARACı, 160 HAVA ARACı, 22 GEMI VE MILYONLARC­A INSANI YAR

DıM MALZEMESI ILE SAHADAKI DES TEK KESINTISIZ BIR şEKILDE DEVAM EDIYOR. 230 BIN 667 YAşAM çADıRı KURULDU VE 1 MILYON 100 BIN GEçI CI BARıNMA (OTEL, PANSIYON, VB.) SUNULDU.

Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yaptığı açıklamaya göre kapa lı karayolu yok ve bölgeden ayrılmak isteyen afetzedele­r, valilikler aracılığıy la ücretsiz tahliye ediliyor. 9 ana doğal gaz hattı ve 30’un üzerinde trafolarda ki arızalar giderildi ve bölgeye kontrollü bir şekilde enerji veriliyor.

Tüm bu çalışmalar hummalı bir şekilde ve büyük bir özveriyle yürütü lürken; ülkedeki her türlü acı ve felaket üzerinden siyaset devşirmeyi bir alış kanlık hale getiren siyasi soytarılar, 24 saatten fazla suskun kalamadıla­r. Sahte basın kartı taşıyan sözde “gazeteci ler” ve enkaz altında kalanlarla dalga geçenlerin gözaltına alınmasını­n hesa bını bile hükümetten sormaya başladı lar.

BIRKAç KAMYONLA HASARLı HAVA LIMANıNDAN çıKAN MOLOZLARı TAşı YAN BELEDIYELE­R HAVALIMANı PISTI INşA EDIYOR(!); TEK BIR ITFAIYE ARACı GöNDEREN BELEDIYELE­R ISE KOCA LIMANDA çıKAN YANGıNı SöNDüRü YORDU.

Yine gerçekler kimsenin umu runda değildi. Gecelerini gündüzüne katan yüz binlerce çalışanın bir tanesi nin tırnağı etmeyen bu figürler, yüzleri hiç kızarmadan ve utanmadan bu mide bulandırıc­ı sirki alıcısına gururla sun maya devam ediyorlar.

Elbet bu zor zamanları da atlata cak ve eskisinden daha güçlü bir şekil de ayakta duracağız. Bugünün menfaat düşkünü müfteriler­inin de yaptıkları­nı ilelebet unutmayaca­ğız. Allah ülkemi zi ve milletimiz­i akbabaları­n eline düş mekten korusun.

SMS: HKA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL)

MH: 444 88 81

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye