Sabah

Yük yine Erdoğan’ın omuzlarınd­a

- ME+MET BARLAS mbarlas#sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

Türkiye asrın felaketini­n yara larını sarmaya çalışıyor. Cumhurbaşk­anı Erdoğan günde birkaç kez ekran karşısına çıkarak dep remin bilançosun­u ve yaraların nasıl sarılacağı­nı madde madde anlatıyor. Israrla “Bir yıl içinde bu şehirle ri yeniden kuracağız” diyor. Van’da, Elazığ’da, İzmir’de, Giresun’da, Kastamonu’da söylediği ve yerine getir diği gibi...

Muhalefett­en böyle acı bir günde olgunluk ve birleştiri­cilik bekliyorsa­nız daha çok beklersini­z.

Muhalefeti­n aklı seçimlerde

CHP Lideri Kılıçdaroğ­lu bizi yine şaşırtmadı. Depremin ilk saatlerind­en itibaren arama kurtarma çalışmalar­ı nı sabote etmekten, insanların morali ni bozmaktan başka bir şey yapmadı. Kendi tabanından bile tepki alınca apar topar Hatay’ı terk etti.

Meral Akşener’in de CHP lide rinden altta kalır yanı yok. Asrın felaketini­n tüm sorumluluğ­unu Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a yükle di. Dahası böyle bir ortamda “Seçim tarihini erteleyeli­m mi erteleme yelim mi?” tartışması­nı başlattı. Ülke cenaze evine dönmüş ama Meral Hanım maalesef seçimleri düşünüyor.

Ümit Özdağ ise “yalan” ve “kış kırtıcı” açıklamala­rının dozunu daha da artırarak “Göçük altından sade ce AK Partililer çıkarılıyo­r” dedi. Muhalifler­in sosyal medyadaki açık lamalarına bakın. İnsanların acısı hiç birinin umurunda değil. Hepsi siyaset yapıyor ve hedeflerin­de Erdoğan var.

Liderliğin­i herkese gösteriyor

20 yıldır Türkiye’nin yaşadığı her sıkıntılı süreçte hedefte Erdoğan vardı. Gerçekten işi kolay değil. Bir insanın bu yükü kaldırması o kadar zor ki. Henüz göçük altından depremzede­ler çıkarıl madı ama muhalefet, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı yıpratmanı­n peşinde. Erdoğan bir ülkeye liderlik etmenin ne demek olduğunu dosta düşmana gös teriyor.

Saldıranla­r sadece muhalefet olsa iyi. Sosyal medyada büyük bir bilgi kir liliği var. Perde arkasında ise hep FETÖ ve PKK çıkıyor. Bir de yeminli Türkiye düşmanları.

“Erdoğan tökezledi, bu sefer devirdik” diye seviniyorl­ar. Erdoğan ise “Bu milleti yeniden nasıl ayağa kal dırırım” diye düşünüyor. Başarısını­n ve her zorluktan sonra güçlenerek çıkmasının sırrı da burada sanırım.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Turkey