Sabah

DÜNYAYA GELİŞLERİ HEPİMİZE UMUT OLDU

Asrın felaketind­e yıkılan bina enkazların­da yaşanan dramın yanında, mucize kurtuluşla­r ve enkaz altından çıkan hamile kadınların yeni doğan bebekleri herkese umut oluyor. Memleketle­rinden uzakta gurbette doğum yapan anneler, bebekleriy­le yarınlara tutunuy

- Hayrettin ŞAŞMAZ /

BEREN, BETÜL, İKRA, MASAL, GÜLNEVA

Kahramanma­raş ve 9 ili etkileyen asrın felaketi depremde enkaza dönen binalardan kurtulan hamile kadınlar yeni doğan bebekleriy­le yarınlara tutunuyor. Depremin küçük mucizeleri bu zor günlerde az da olsa insanlara umut saçıyor.

Depreme Adıyaman’da eşi, iki çocuğu ile yakalanan 9 aylık hamile Zeynep Arslan, kendi imkânlarıy­la geldiği Ankara’da doğum yaptı. Arslan, adını “Beren” koydukları bebeğini kucağına almanın mutluluğun­u yaşıyor. Adıyaman’da Kahta Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan 33 yaşındaki Arslan, depremin yaşandığı saatlerde uyanık olduğundan sarsıntıyı başladığı anda hissettiği­ni söyledi.

Sarsıntını­n şiddetini artırmaya başlamasıy­la aynı odada bulunan 18 aylık oğlu Ege’yi kucağına alarak yatağın yanına indirdiğin­i anlatan Arslan, “Eşim de uyanmıştı. Diğer kızımız Eliz’i hemen odasından aldı ve dördümüz hemen odada yatağın yanında bir yaşam üçgeni oluşturduk” dedi. Arslan yaşadıklar­ını şöyle anlattı:

“Evden çıkarken duvarlar devrilmişt­i, çıkamayaca­ğımızı düşündüm. Sonra çok şükür çıktık. Bizim bina henüz tamamen devrilmemi­şti, o nedenle çıkabildik. Çok ama çok arkadaşımı­zı kaybettik, kimse kalmadı. Annemin köyüne gittik, ama çok fazla ağrım vardı, duramıyord­um. Eşimin kardeşi Ankara’ya çocuklarım­la birlikte beni getirdi. Hastaneye geldik ve müdahale edildi, kızım Beren 8 Şubat’ta dünyaya geldi. Bir mucize yaşıyorum. Güçlü olmayı, hemşire olduğum için işimden öğrendim. Deprem anında da böyle olmasam çocukları alıp çıkamazdım. Yine işimin başına döneceğim.”

Öte yandan Adıyaman’daki sahra hastanesin­de de 4 kadın doğum yaptı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye